Gods of Egypt: Starověké mýty na drogách

Gods of Egypt: Starověké mýty na drogách | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Novinka Alexe Proyase (Vrána, Smrtihlav, Já, robot) vypadá jako hodně duhová verze Hvězdné brány. Podívejte se na trailer a barevné plakáty.

Alex Proyas netočil vždycky jen vynikající filmy, ale už od Vrány z roku 1994 vyčníval. Gods of Egypt tenhle trend potvrdí, i kdyby šlo nakonec o naprostou slátaninu, protože blockbuster takhle utržený ze řetězu, už jsme dlouho neviděli. Už plakáty upoutaly pozornost nečekaně duhovými barvami a následný trailer ten dojem jen umocnil. Bohové Egypta připomínají jen opravdu málo sandálových filmů, jaké jsme měli možnost vidět. V traileru se antická mytologie mísí s Hvězdnou bránou a vizuální opulencí Tarsema Singha (Pád, Válka bohů). Většina snímku se zřejmě natáčela před zeleným pozadím, avšak nezdá se, že by filmařům nějak vadilo, že triky nepůsobí úplně věrně.

Pestrá paleta je zvolená záměrně, stejně tak nebude náhoda, že řada lokací vypadá jako ze skla. Snad jen se světlem a hloubkou scény by si ještě digitální kouzelníci měli pohrát, řada výjevů je prozatím dost plochá a působí plastikově až příliš. Ale třeba se Proyas snaží mytologický Egypt vykreslit jako nějakou zasněnou videohru – Řezání obřích monster, skákání po plošinkách a dynamická kamera by něčemu takovému napovídaly. Ani vyndaní očí a surfování na obřích červech není v hollywoodských bijácích zrovna na denním pořádku, takže bude zajímavé sledovat, jestli se z filmu vyklube šťavnatá erupce nespoutané fantazie nebo bohapustý blábol. Pod trailerem najdete ještě oficiální synopsi a zmiňované plakáty.

Akční dobrodružství inspirované klasickou egyptskou mytologií slibuje magii, monstra, bohy a šílenství, které vládnou v palácích a pyramidách v údolí řeky Nilu. Zatímco osud lidstva visí na vlásku, vydává se nečekaný hrdina na strhující výpravu za záchranou světa a jeho pravé lásky. Set (Gerard Butler), nemilosrdný bůh temnoty, si uzurpuje egyptský trůn a uvrhl kdysi mírumilovnou a prosperující říši do sváru a chaosu. Setově kruté nadvládě vzdoruje jen hrstka hrdinných rebelů, a tak Bek (Brenton Thwaites), smělý a vzdorovitý smrtelník vyhledá pomoc mocného boha Horuse (Nikolaj Coster-Waldau) a nečekaně proti zlému pánovi spojí síly. Dechberoucí boj proti Setovi a jeho poskokům je zavede do záhrobí i na nebesa a jak bohy tak smrtelníky čeká těžká zkouška. Jedině když prokážou odvahu a budou ochotní se obětovat, budou mít šanci v mít šanci obstát v spektakulární závěrečné konfrontaci.

Dále hrají Courtney Eaton, Elodie Yung, Abbey Lee, Chadwick Boseman a Geoffrey Rush. Scénář napsali společně s Proyasem Matt Sazama, Burk Sharpless. Datum české i slovenské premiéry je stanoveno na 25.2. 2016.

Bohové Egypta

24.02.2016 | USA, Austrálie
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 8

Gods of Egypt: Starověké mýty na drogách | Fandíme filmu Gods of Egypt: Starověké mýty na drogách | Fandíme filmu Gods of Egypt: Starověké mýty na drogách | Fandíme filmu Gods of Egypt: Starověké mýty na drogách | Fandíme filmu Gods of Egypt: Starověké mýty na drogách | Fandíme filmu Gods of Egypt: Starověké mýty na drogách | Fandíme filmu Gods of Egypt: Starověké mýty na drogách | Fandíme filmu Gods of Egypt: Starověké mýty na drogách | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest