Star Wars: Proč se na nových filmech nepodílí George Lucas

Star Wars: Proč se na nových filmech nepodílí George Lucas | Fandíme filmu
Stvořitel Hvězdných válek vysvětluje, proč filmy přestal režírovat a proč ukončil spolupráci s Disneym.

George Lucas před několika lety prodal Star Wars Disneymu, avšak i potom se na nich měl podílet jako konzultant. To už ale nějakou dobu neplatí a Lucas se nadále na Hvězdných válkách nepodílí žádným způsobem V aktuálních rozhovorech se rozpovídal o tom, proč tomu tak je.

 „Začnete dělat na filmu, a jediné, čeho se vám dostane, je kritika. A to mě nebaví. Nemůžete experimentovat.“ Takto odpověděl na otázku, proč slavnou sérii vlastně vůbec přenechal někomu dalšímu, proč s ní skončil. A proč přestal posléze s Disneym spolupracovat jako konzultant?

Problémy nastaly hned od začátku, kdy Disney chtěl s novými Star Wars jít úplně jinou cestou, než jejich stvořitel: „Víte, lidé si to pravděpodobně neuvědomují, ale není to jen o vesmírných lodích. Je to hlavně soap opera o jedné rodině a jejích problémech. Tak se rozhodli dělat věci po svém, a já si řekl – fajn. Já si půjdu svou cestou, a oni svou.“

Celou situaci se smíchem přirovnal k rozchodu: „Když se s někým rozejdete, prvním pravidlem je – žádné telefonáty. Druhá věc je, že nejezdíte okolo jeho domu, a nekoukáte, co dělá. Nestaráte se, je to zkrátka uzavřená historie. Jdete dál.“

Svá slova však doplnil, a ujistil, že jako fanoušek se na nové epizody z předaleké galaxie těší, jen už prostě netouží být členem tvůrčího týmu. (Připomínáme, že původně Lucas napsal náměty Epizod VII-IX a Disneymu je společně se ságou odprodal. Studio se však rozhodlo jeho náměty nepoužít a začalo chystat scénáře znovu od nuly).

Zdroje: CBS, Vanity Fair

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest