Muži, kteří nenávidí ženy: Pokračování se přeobsadí

Muži, kteří nenávidí ženy: Pokračování se přeobsadí | Fandíme filmu
Série Millenium přeskočí dva díly a vykašle se na původní herce i původní autory.

Muži, kteří nenávidí ženy od Davida Finchera se povedly, avšak komerční úspěch snímku nebyl zázračný. Drsná kriminálka byla z nepochopitelných důvodů nasazená v USA do kin o Vánocích a v Evropě je docela dobře možné, že už diváci byli dostatečně nabažení švédskou adaptací populárního románu, která se objevila o rok dříve. Na temný thriller měl film navíc až příliš velký rozpočet. Přípravy pokračování byly dlouhou dobu na mrtvém bodě, až se nakonec studio rozhodlo vydat úplně novým směrem.

Sony přeskočí druhý a třetí díl série švédského spisovatele Stiega Larssona a sáhne rovnou po čtvrté knize (Dívka v pavoučí síti) , kterou po Larssonově smrti napsal David Lagercrantz. Studio zřejmě hodlá využít skutečnosti, že je kniha momentálně v obchodech, dobře se prodává a generuje zájem veřejnosti. Nepočítá se ani s tím, že by se vrátil režisér David Fincher nebo někdo z původního obsazení. Místo Finchera si studio zřejmě najde někoho, koho půjde snáze kontrolovat a Daniel Craig chtěl za případné pokračování tak vysokou výplatu, že se jej najmout prostě nevyplatí.

Přeobsazen nebude však pouze novinář Mikael Blomkvist, ale i hackerka Lisbeth Salander. Tu původně ztvárnila Rooney Mara, která za roli byla nominována na Oscara, avšak nově studio hledá nějakou mladší (levnější) herečku. Momentálně má v hledáčku Alicii Vikander (Ex Machina, Krycí jméno U.N.C.L.E.). Pikantní je, že se Rooney Mara nikdo neobtěžoval informovat, že byla přeobsazena. Herečka to uvedla v aktuálním rozhovoru. Scénář k filmu píše Steven Knight (Východní přísliby, Špína Londýna), a tak z původního tvůrčího týmu zůstávají pouze producenti, jmenovitě Scott Rudin a Amy Pascal.

Před několika lety studio zaplatilo Stevenovi Zaillianovi (Muži, kteří nenávidí ženy, Moneyball, Schindlerův seznam) nevídaně vysokou částku za scénář k Dívce, která si hrála s ohněm (druhý díl série Milénium) a je možné, že pokud Dívka v pavoučí síti bude mít v kinech úspěch, filmaři se ke staršímu příběhu ještě vrátí. Bez zajímavosti není ani to, že se švédský nakladatel rozhodl v sérii Millénium pokračovat s novým autorem, i když se v pozůstalosti Stiega Larssona našly asi tři čtvrtiny nedokončeného čtvrtého románu a synopse pro pátý a šestý román. Dívka v pavoučí síti je nepřekvapivě hodnocena hůře než původní trilogie Stiega Larsona, nicméně uvidíme, co se z ní filmařům podaří vykřesat. Přikládáme knižní synopsi českého vydání:

Časopis Milénium má nové majitele a jeho kritici tvrdí, že Mikael Blomkvist je vyhořelý a že uvažuje o změně zaměstnání. Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výzkum umělé inteligence. Balder mu tvrdí, že pro něj má důležité informace o americké zpravodajské službě a že byl v kontaktu s výbornou mladou hackerkou, která se podobá někomu, koho Blomkvist velice dobře zná. Mikael Blomkvist doufá v exkluzivní reportáž, kterou on i Milénium tak zoufale potřebuje. Lisbeth Salanderová má jako obvykle své vlastní plány. Ale nadešel čas, aby se jejich cesty ještě jednou zkřížily.

Zdroje: THR, The Wrap, E! Online

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest