Star Wars: Síla se probouzí budou narvané trailery

Star Wars: Síla se probouzí budou narvané trailery | Fandíme filmu
Promítat trailer na svůj mnohamilionový blockbuster před nejočekávanějším filmem za několik posledních let, to je pro filmová studia jasná volba.

Podle některých předpovědí Star Wars: Síla se probouzí během prvního víkendu utrží jen v amerických kinech až 225 milionů dolarů. Mějme na paměti, že rekord drží Jurský svět, který utržil 208 milionů, a že kromě Avengers se žádnému dalšímu filmu hranici dvou set milionů překonat nepodařilo, ani po započtení inflace. V přepočtu na prodané lístky to znamená, že o prvním víkendu nové Star Wars může v amerických kinech vidět nějakých 25 milionů diváků (pravda, teď nepočítám všechny nadšence, kteří půjdou na film vícekrát). Některé multiplexy budou film promítat ve všech sálech a budou výjimečně otevřeny nonstop. No řekněte, kdybyste propagovali film, nechtěli byste svůj trailer připojit právě k novým Star Wars?

Zdá se, že řada studií na tuhle otázku odpověděla ano, a tak příznivci hollywoodských velkofilmů zažijí žně ještě před úvodními fanfárami Hvězdných válek. Marvel patří pod konglomerát Disney, stejně jako LucasFilm, takže nikoho nepřekvapí, že by se měl 25.12. v kinech promítat první trailer na Captaina Ameriku: Občanskou válku. Tvrdí to zákulisní zdroje serveru Collider a také to krypticky naznačuje twitterový účet, který je spojován s režiséry filmu, bratry Russoovými. Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti možná nakonec nepůjde s Captainem Amerikou do přímého souboje, tak jako se mohlo kdysi dávno zdát, ale utkají se spolu přinejmenším trailery obou dvou velkofilmů. Producent Charles Roven přislíbil, že příští trailer uvidíme do konce letošního roku a naznačil, že to bude právě společně se Star Wars.

A když už se o slovo hlásí komiksy od Marvelu i od Warneru, musí si to svoje říct také Fox. Producent Simon Kinberg uvedl, že spolu s premiérou Hvězdných válek studio uvede trailer na X-Men: Apocalypse. Kinberg ho označuje jako teaser, ale oproti běžným teaserům by měl být maličko macatější, rozhodně bude mít přes minutu. A možná to není od komiksových mutantů všechno. „Někdy v prosinci“ bychom měli vidět také další trailer na Deadpoola. Pokud by vám to bylo málo, můžete držet palce také režisérovi Garethu Edwardsovi. V minulosti se objevily nějaké zvěsti o tom, že by společně s The Force Awakens mohla být uvedena první ochutnávka Rogue One: A Star Wars Story. Ukázka by k sedmé epizodě ságy Hvězdných válek mohla být připojena jako potitulková scéna.

V českých a slovenských kinech se nasazování trailerů neřídí americkým vzorem, nicméně nám to nemusí vůbec vadit, protože v současnosti nasazení traileru v kinech automaticky znamená i zveřejnění online, často i s několikadenním předstihem. Na kterou upoutávku jste zvědaví nejvíc? A myslíte si, že dostaneme opravdu takovou nálož, nebo někdo ze svých plánů nakonec vycouvá, jak už to u trailerů občas bývá?

Zdroje: Collider, Collider II, Collider III, Collider IV, Russo Brothers

Star Wars: Síla se probouzí

14.12.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest