Muž na laně: Závrať už ve čtvrtek v našich kinech

Muž na laně: Závrať už ve čtvrtek v našich kinech | Fandíme filmu
Diváci za oceánem údajně z 3D výletu do oblak zvracejí. Už pozítří můžete otestovat vlastní žaludek.

Robert Zemeckis jako by čekal na současnost. Dlouho byl fascinovaný digitálními triky, s jejichž pomocí se snažil vytvořit fotorealistický celovečerní film. To se nikdy nepodařilo. Dnes jsou však technologie výrazně dál, a tak si Robert vystačí s živými herci a zbytek skutečně může kompletně vymodelovat v počítačích, aniž by to kdokoliv poznal. Přinejmenším v jeho novince Muž na laně (The Walk) tak celá řada scén skutečně připravená je.

Hrdinou snímku je provazochodec Philippe Petit, excentrický Francouz, který si v minulém století vzal do hlavy, že zkrátka musí přejít po laně mezi dvěma věžemi někdejšího Světového obchodního centra. O stejném tématu už jednou pojednával skvěle přijatý dokument Man on Wire (u nás také Muž na laně), takže mnozí pochybovali, zda má narativní zpracování vůbec co nabídnout. A nakonec se ukázalo, že má. Převažují kladné recenze, které vyzdvihují právě vtahující vizuální stránku, kterou Zemeckis dokázal připravit. Z amerických kin se dokonce proslýchá, že iluze závrati je tak dokonalá, že někteří diváci zvracejí.

Vedle vlastního artistického vystoupení nás film seznamuje s Petitovou osobností a s klukovským humorem i poctivou dávkou napětí odhaluje důkladné plánování, které Petitovu kousku předcházelo. Hlavní roli ztvárnil Joseph Gordon-Levitt, doplňují jej Charlotte Le Bon, James Badge Dale, Ben Kingsley nebo Ben Schwartz. Scénář společně se Zemeckisem napsal nováček Christopher Browne. Česká i slovenská premiéra filmu jsou naplánovány na tento čtvrtek a jestli můžete, určitě na film vyrazte do IMAXu, kde nekonečná hloubka mezi mrakodrapy vynikne nejlépe. Přikládáme několik nejnovějších upoutávek:

Muž na laně: Upoutávky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest