Twilight se dočkal pohlavní záměny

Twilight se dočkal pohlavní záměny | Fandíme filmu
Autorka Stmívání k výročí vydání původní knihy celý román přepsala a prohodila pohlaví hlavních hrdinů. Tentokrát mladý hoch touží po nesmrtelné upírce.

Stephenie Meyer kdysi psala román Půlnoční slunceStmívání vyprávěné z pohledu upíra Edwarda Cullena. Nedokončený rukopis ale unikl na internet, následkem čehož se spisovatelka rozhodla novou verzi Twilightu nevydat. Nakonec ale román recyklovala úplně jiným způsobem. Pod názvem Life and Death: Twilight Reimagined (Život a smrt: Převyprávěné Stmívání) vydává novou verzi svého prvního románu, ve které prohodila pohlaví hlavních hrdinů. Mladík Beau tak nepřekonatelně touží po upírce Edythe.

Meyer dle svého vyjádření chtěla přepracovaným románem sebrat vítr z plachet kritikům, kteří tvrdí, že je Bella holčička pohlcená láskou, která se o sebe nedokáže postarat. S pohlavím to prý nemá nic společného, mužský hrdina bude úplně stejně bláznivě zamilovaný a úplně stejně bude spoléhat na ochranu od nadpřirozených bytostí. Life and Death má stejnou strukturu jako Twilight, liší se v detailech. Navíc dal autorce příležitost opravit nějaké mytologické nesrovnalosti, které je v prvním románu oproti těm dalším možné najít. Meyer nepředpokládá, že by stejným způsobem přepsala i další díly ságy.

V komentářích můžete tipovat, jak dlouho bude trvat, než se reimaginace dočkáme i na filmovém plátně.  

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest