Recenze: Hotel Transylvánie 2

Recenze: Hotel Transylvánie 2 | Fandíme filmu
Adam Sandler vynechal neslušné vtipy, převlékl se do animovaného kabátu a přišel nudit do našich kin.

Letošní rok na animáky nebyl skoupý, radost nám dělala pixarovka V hlavě, před pár týdny příjemně překvapil mytický Mune. No a teď do toho po hlavě vletěl Hotel Transylvánie 2, který se bohužel řadí spíš někam k Mimoňům. Je to přesně ten typ animáku, který má pocit, že stačí, když bude hodně barevný, pořád se na plátně bude něco zběsile míhat a kadence vtipů bude hodně vysoká.

Jenže ono to vážně nestačí, zvlášť když ty vtipy dobré nejsou. Část humoru má vycházet z toho, že v kraji plném strašidel, kde se děj odehrává, je všechno tak nějak jiné a bizarní. Zbytek gagů pak produkuje vlastní zápletka filmu. Hraběti Drákulovi se narodí vnouče. Protože jej ale jeho dcera zplodila s člověkem, reálně hrozí, že z prcka nevyroste upír. Děda tedy dělá všechno proto, aby z malého kudrnatého zrzka vychoval toho správného dědice nemrtvého rodu.

U toho s kamarády strašidly (mumie, vlkodlak atd.) navyvádějí s klukem celou řadu pitomostí, o kterých se nikdy nesmí dozvědět máma, jinak by ji asi klepla pepka, ale také zjišťují, že strašení už není jako za mlada. Lidé už se strašidel nebojí, jsou k nim tolerantní, ba vstřícní, a sama strašidla postupně docházejí k tomu, že už je hrůza a děs nelákají tak, jako kdysi. Drákulova dcera Mavis si naopak musí postupně dojít k tomu, že se za své strašidelné kořeny nemusí vůbec stydět.

Scénář filmu pomáhal psát Adam Sandler (v originále dabuje Drákulu) a je to docela znát. Blbnutí party tatíků a jednoduché frky, to je přesně to, co Sandler předvádí už léta. Tady to není tak sprosté a animovaný formát naopak svoluje k větším šílenostem. Leč zábavné je to dohromady asi tak stejně. Šablonovité postavy nemají šanci táhnout stojatý děj, po vizuální stránce se Hotel Transylvánie 2 taky nepřetrhne, takže všechno stojí a padá s humorem. Při obrovské kadenci gagů se tu a tam nějaký povede, ale za plné vstupné to je zatraceně málo.

Mám přitom podezření, že tohle by mohl být jeden z těch případů, kdy část vtipů potápí dabing, protože Andyho Sanberga Ondřejem Brzobohatým prostě nenahradíte a Stevea Buscemiho Liborem Teršem už vůbec ne. Stejně tak ničemu nepomáhá 3D.

Lze něco vůbec chválit? Hotel Transylvánie 2 není nijak katastrofální a nic vyloženě nezmršil. Jen nepředvádí vůbec nic zajímavého. Krátká minutáž v tomhle případě také „potěší“. Ale to jsou opravdu tak malá vítězství, že snad ani nestojí za řeč.

Naše hodnocení
5/10

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest