Blade Runner 2: Režisér slibuje důstojné pokračování

Blade Runner 2: Režisér slibuje důstojné pokračování | Fandíme filmu
Denis Villeneuve, režisér Zmizení nebo Sicaria věří, že pokračování filmu Ridleyho Scotta nebude dělat tomu prvnímu ostudu.

Pokud navštěvujete náš web pravidelně, tak vám jistě neuniklo, že pokračování kultovního Blade Runnera natočí Denis Villeneuve, který koncem října vypustí do našich kin kriminálku Sicario. Ta na festivalu v Torontu sklízí chválu, takže důvěra v chystanou sci-fi náležitě roste.

Pro celou tuhle ponurou sci-fi parádu, si kameru našteluje jeden z dalších profíků ve svém oboru, kterým je dvanáctkrát na Oscara nominovaný Roger Deakins, jenž zabíral výše zmiňovaný snímek, ale pracoval například ještě na Vykoupení z věznice Shawshank, Zmizení nebo Skyfall. Režisér naskočil k projektu, když už hlavní hrdina z jedničky – Harrison Ford, byl na palubě, nicméně Villeneuve se netají tím, že Ford patří mezi jeho nejoblíbenější herce, takže jejich vzájemná spolupráce bude fungovat (doufejme) bez obtíží a nebudou se opakovat nepříjemnosti, které doprovázely první film. (Režisér Ridley Scott a Harrison Ford se tehdy nemohli shodnout na celkovém vyznění filmu).

Blade Runner 2 bude pro Villeneuvea každopádně výzvou a režisér si je vědom odkazu prvního filmu, který by mohl nechtěně pošpinit. Jedničku má v malíku, má k ní respekt a scénář ke dvojce si pochvaluje. Ví, že nový film musí zachovat ducha toho původního a zapadat do jeho světa, zároveň však musí přinést něco nového a stát na vlastních nohou. Má se jednat o autonomní snímek, který pochopí i někdo, kdo původní film neviděl. S jedničkou budou dvojku pojit různé odkazy. První klapka by mohla padnout někdy během příštího léta. Dříve jsme zaslechli, že by si jednu z hlavních rolí mohl zahrát Ryan Gosling (Drive), v aktuálním rozhovoru režisér však ani jednou jeho jméno nezmínil. 


Zdroj: Collider

Blade Runner 2049

03.10.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest