Rebecca Ferguson jako Captain Marvel?

Rebecca Ferguson jako Captain Marvel? | Fandíme filmu
Po vynikajícím výkonu v Mission: Impossible 5 údajně o herečku stojí Marvel. A kdo další se o roli uchází?

Loni Marvel oficiálně představil představitele Black Panthera a Doctora Strange, letos jsme se dozvěděli, kdo bude hrát nového Spider-Mana. Tím pádem zbývá představit už jen tým Inhumans a Captain Marvel. První marvelovskou ženskou hrdinku, která dostane vlastní film, chtěl režisér Joss Whedon ukázat už v Avengers: Age of Ultron, ale nakonec se studio rozhodlo, že bude lepší ji uvést až později. Dočkat bychom se jí měli buď v Avengers: Infinity War – Část 1. nebo v jejím samostatném filmu, každopádně si ale na Carol Danvers počkáme nejspíš až do roku 2018.

To ale nic nemění na tom, že se už několik let vedou řeči o její možné představitelce. Aktuálně server Heroic Hollywood uvádí, že kandidátkou číslo jedna je podle zákulisních klepů Rebecca Ferguson. Ta se v létě skvěle uvedla v Mission: Impossible – Národ grázlů, kde jednoznačně ukázala, že má na to, aby podobnou roli zvládla. Už v Mission: Impossible na sebe strhávala pozornost. Má charisma, v akčních scénách je přesvědčivá, umí ztvárnit silnou osobnost. A předpisový hollywoodský půvab jí samozřejmě také nechybí. V létě odmítla roli Gambitovy přítelkyně, ale hlavní hrdinka vlastní série by pro ni mohla být podstatně zajímavější.

Pokud skutečně Marvel s Rebeccou jedná, neznamená to, že nejedná i s jinými herečkami. V poslední době byla s rolí často spojována Emily Blunt, kterou chtěl Marvel už před lety obsadit do role Black Widow a nevyšlo to jen kvůli závazkům, které měla Blunt jinde. Možná je Blunt stále ve hře, možná se Marvel s Ferguson baví jen proto, aby měl při vyjednávání s Emily silnější pozici. To jsou ale všechno samozřejmě jen spekulace, dokud o vyjednávání nepromluví další zdroje nebo něco neodhalí sám Marvel, o mnoho moudřejší nebudeme.

V nedávných týdnech o roli projevila zájem také zápasnice Ronda Rousey, ale to je úplně stejná situace, jako když Gina Carano chtěla hrát Wonder Woman. Obě dámy jsou bez debat špičkové sportovkyně a na plátně si poradí s akčními scénami, avšak hlavní role ve filmu je podstatně komplexnější. Jak Ronda tak Gina budou muset své herectví ještě dlouho pilovat na menších rolích, než jim někdo svěří ty hlavní v mnohamilionových projektech.

Captain Marvel vstoupí do českých kin 1.11. 2018, scénář píší Meg LeFauve a Nicole Perlman. V komiksech byla Carol Danvers agentkou CIA či bojovou pilotkou americké armády, vždy dokázala držet krok v profesích dominovaných muži. Nadpřirozené schopnosti získala, když mimozemšťanovi z rasy Kree jménem Mar-vell (tehdy pro pozemšťany známý jako Captain Marvel) pomáhala v boji s nebezpečným protivníkem. Vlivem protivníkova záření Carol absorbovala část Mar-vellovy genetické podstaty a kombinací lidské a kreeské DNA získala unikátní sadu nadlidských schopností. V komiksech má nadlidskou sílu, pohybuje se nadzvukovou rychlostí, létá, je neúnavná, běžnými prostředky nezranitelná, rychle se hojí, vystřeluje silné energetické výboje a vnímá kosmiské energie. Jedná se jednu z vůbec nejmocnějších ženských superhrdinek. Řadu let působila jako Ms. Marvel, před nedávnem však přejala identitu svého mentora a stala se novou Captain Marvel.

Zdroje: Heroic Hollywood, Birth Movies Death, Meet The Movie Press

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest