Golden Axe: Klasická rubačka může do kin

Golden Axe: Klasická rubačka může do kin | Fandíme filmu
Sega
V Hollywoodu se šušká o adaptaci další populární videohry, která na první pohled k zfilmování vůbec nevybízí.

Hollywood adaptuje všechno, ale film podle téhle videohry čekal asi málokdo. Podle serveru Heroic Hollywood se v zákulisí Universalu šušká o tom, že se studio zajímá o práva na videohru Golden Axe, nebo že už je dokonce někdy během léta koupilo. Práva dosud držela společnost Stories International, společná firma videoherní Segy a reklamní společnosti Hakuhodo DY Group. Společnost byla před čtyřmi lety založena právě za účelem natáčení filmů, TV seriálů a vytváření obsahu pro digitální platformy. Momentálně se společnost údajně snaží adaptovat videohry Altered Beast, Streets of Rage, Shinobi, Rise of Nightmares, Crazy Taxi, Virtua Fighter a právě Golden Axe. Některé filmy mají být hrané, jiné animované. Universal dle dostupných informací jeví zájem pouze o Golden Axe.

Golden Axe byla i v našich končinách hodně populární a vsadím se, že pokud jste na začátku 90. let minulého století měli doma Segu Megadrive, PCčko či Amigu, popřípadě jste házeli pětikoruny do videoherních automatů, Golden Axe jste stoprocentně někdy hráli. Premisa hry je naprosto jednoduchoučká a slouží jen jako záminka pro nekonečné rubání oponentů, kteří hráči vbíhali do cesty při konstantním scrollování herní obrazovky do strany.

Hra byla zasazená do středověkého fantasy prostředí a evidentně byla inspirována Conanem, Rudou Sonjou a obecně heroickou fantasy podobného ražení. Hrdinové byli polonazí a svalnatí, jejich úkolem bylo prosekat se armádou nepřátel a nakonec zlikvidovat Death Addera, zlou bytost s podobou obřího kata, která zajala místního krále a stala se samozvaným diktátorem. Středověké prostředí hry zpestřovalo především množství mytických tvorů. Hráč na své cestě bojoval s gobliny, obry či obživlými kostlivci. Pro zpestření se dalo jezdit na různých ještěrech a dracích a v omezené míře hráči používali magii. Asi nejoriginálnějším prvkem herního světa byly obří zvířata, na kterých se rozkládaly některé lokace. Pamětníci si jistě vzpomenou na vesnici na zádech obří želvy či na level na zádech orla.

Další pokračování hry často nepřinášela nic moc revolučního, ale postupně rozvíjely již zaběhnuté koncepty a přidávala další vizuální prvky, ze kterých by filmaři mohli čerpat.

Jestli jste někdy Golden Axe hráli, určitě dejte vědět, jestli jste nejraději hráli za „ženskou“, za „chlapa“ nebo za „trpaslíka“ ;-).

Zdroj: Heroic Hollywood

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest