Borderlands: Populární videohra míří na plátna

Borderlands: Populární videohra míří na plátna | Fandíme filmu
Komediální postapokalyptické sci-fi se chopili producent starších marvelovek a studio Lionsgate.

Studio Lionsgate stále vyhlíží svou další velkou sérii po skončení Hunger Games. Slušně by pod kotlem mohla přitopit Odyssea, ale dravé mladé studio samozřejmě nezůstane u jedné značky. Dalším zajímavým přírůstkem do portfolia by měla být adaptace videoherní série Borderlands.

Akční sci-fi střílečka s RPG prvky se odehrává na Pandoře, planetě na okraji vesmíru. Planeta byla vytipována jako potenciální naleziště cenných mimozemských technologií, které by měly být uzamčeny v mýty opředeném „trezoru“. Společnost Atlas nemůže dlouho žádné mimozemské artefakty najít, a tak když se kvůli posunu orbitálního cyklu začne na planetě probouzet z hibernace její krvelačná fauna, Atlas Pandoru opustí.

O něco později těžařská společnost Dahl začne na planetě dolovat minerály, z velké části za pomoci práce vězňů. Sama ale přitom zkouší najít bájný trezor. Když se jí to za cenu velkých ztrát na životech konečně povede, společnost Atlas na Pandoru pošle své ozbrojené síly. Ve strachu z invaze všichni movití obyvatelé opustí planetu a na povrchu vedle vojáků zůstanou jen bezbranní prostí lidé, násilní vězni vypuštění ze svých trestaneckých táborů a  místní monstra. Děj hry se odehrával nějakou dobu po masivním exodu společnosti Dahl, kdy se k Pandoře slétá celá řada dobrodružných lovců pokladů, kteří chtějí v nastalém zmatku zkusit na vlastní pěst najít klíč potřebný k otevření trezoru.

Hra krom komiksové grafiky zaujala unikátním postapokalyptickým prostředím šmrnclým westernem, nekonvenčním (a hodně černým) smyslem pro humor a stylizovaným násilím. Je samozřejmě otázkou, jestli by si Lionsgate troufla natočit film v původním duchu, ale třeba se po úspěchu Šíleného Maxe filmová studia mládeži nepřístupných bijáků přestanou obávat. Adaptaci hry od Gearbox Software má na starosti producent Avi Arad (Spider-Man, Iron Man, Blade, Fantastická čtyřka), kterému pomáhá jeho syn Ari Arad (Ghost Rider 2, Ghost in Shell). Zajímavé je, že rodinný tandem v poslední době chystá celou řadu videoher. Jmenovitě to jsou Metal Gear Solid, Uncharted, Mass Effect nebo Lost Planet. Všechny filmy však stále mají do realizace hodně daleko, je tedy možné, že se úplně stejně povlečou i přípravy Borderlands. Přikládáme videoherní trailer:

Borderlands: Trailer

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest