Nintendo chce začít točit celovečerní filmy

Nintendo chce začít točit celovečerní filmy | Fandíme filmu
Mario či Zelda se po letech mohou podívat na stříbrné plátno.

Když Nintendo naposledy prodalo práva na zfilmování svojí videohry, vznikli z toho Super Mario Bros.. Hodně bizarní záležitost, která má na Rotten Tomatoes průměrnou známku 3,7 z deseti. Následně se japonský herní gigant začal držet zpátky a svoje postavy a značky filmařům půjčovat striktně odmítal. Situace se pomalu začala měnit v posledních letech, kdy jsme známé postavičky mohli vidět v Raubířovi Ralfovi nebo v Pixelech. Následně se v květnu Nintendo domluvilo s filmovými zábavními parky studia Universal, kde zřídí své tematické atrakce. A od léta se mluví už i o celovečerních filmech.

V červnu Nintendo nenápadně zmínilo ve své výroční zprávě, že bude „aktivnější v oblastech mimo vlastní videoherní odvětví a to včetně vizuálního obsahu“. Teď už manažer společnosti Shigeru Miyamoto otevřeně říká, že Nintendo přehodnocuje svoji roli na poli zábavního průmyslu, začíná zvažovat, jak do jeho nové politiky mohou zapadat filmy a do budoucna by je skutečně mohlo začít připravovat.

Proč dosud byla společnost tak opatrná? Řada lidí se domnívá, že hry a filmy jsou si podobné, protože jde o dvě vizuální média. Protože jsou ale hry interaktivní, jsou podle Miyamota hodně jiné. Což zdánlivě potvrzuje nekonečná řada videoherních adaptací, které propadly komerčně, kriticky nebo v obou směrech. Můžeme se však spolehnout, že jestli se Nintendo skutečně do licencování svých značek opět pustí, bude na filmaře hodně důkladně dohlížet, aby jejich postavičkám nezkazili dobrou pověst.

A jaké hry by se mohly dočkat své adaptace? Začátkem roku se objevily klepy o tom, že by Netflix mohl natočit hraný seriál podle fantasy RPG The Legend of Zelda. Nintendo to však popírá. Co vy na to? Stála by za zfilmování právě Zelda? Nebo Mario? Pokémoni? Či nějaká úplně jiná značka? O svoje vysněné projekty se podělte v komentářích. 

Zdroje: Fortune, Collider, The Wall Street Journal

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest