Colin Trevorrow oficiálně režisérem Star Wars IX

Colin Trevorrow oficiálně režisérem Star Wars IX | Fandíme filmu
To co se šuškalo je definitivně potvrzené. Jak se ale vlastně režisér Jurského světa ke Star Wars prokousal?

Tahle zpráva není zrovna žhavá, ale teď ji potvrdil přímo Disney, potažmo Lucasfilm. Colin Trevorrow zrežíruje Star Wars: Episodu IX, která v roce 2019 uzavře třetí trilogii Hvězdných válek. Oznámil to šéf Disneyho, Alan Horn, na D23, Disneyho „vlastním Comic-Conu“. Trevorrow na sebe upozornil obrovským úspěchem Jurského světa, ale také malou sci-fi, Safety Not Guaranteed.

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy tvrdí, že od té chvíle, kdy film viděla, chtěla s Colinem spolupracovat. A málem to vyšlo už před několika lety. Prapůvodně se totiž Trevorrow dostal k Lucasfilmu v době, kdy to vypadalo, že J.J. Abrams nebude mít čas natočit Star Wars VII a studio jako režiséra hodně chtělo Brada Birda. Ten ale dokončoval Tomorrowland a navrhoval, že by mu mohl snaživý Trevorrow produkci připravit a on by film převzal, hned jak by byl Tomorrowland hotový. Šílený nápad samozřejmě realizován nebyl, ale Trevorrow se alespoň dostal do hledáčku Franka Marshalla, Kathleenina manžela. Producent Marshall v té době zrovna spolu se Spielbergem hledal někoho pro Jurské svět a...zbytek už je historie. 

Co vy na to? Líbí se vám, že závěr třetí trilogie Star Wars zrežíruje právě Trevorrow? Scénář k filmu dle dosavadních informací píše Rian Johnson, režisér osmého dílu ságy, ale je možné, že jeho povinnosti Trevorrow převezme, protože ještě letos zamíří do sídla Lucasfilmu, aby tam společně s ostatními režiséry a výtvarníky začal na filmu pracovat.  

Zdroje: Star Wars, Slashfilm

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest