Box Office: Mission Impossible úspěšně zakončena

Box Office: Mission Impossible úspěšně zakončena | Fandíme filmu
Tom Cruise a Griswoldovi mají kasovně rozdílnou bláznivou dovolenou.

Aby mohla být pátá Mission Impossible s podtitulem Národ grázlů prohlášena za úspěšně splněnou, potřebovala k nadšeným recenzím a obdivuhodným kaskadérským výkonům Toma Cruise dostatečně silný start v kinech. A ten přišel. Pětka utržila 56 milionů dolarů, což je jen o milion méně než Mission Impossible 2 a třetí nejlepší otvírák hercovy kariéry. Jako vždy bychom tenhle "bronz" museli brát s rezervou, pokud bychom brali v potaz inflaci. Vždyť 49milionový otvírák prvního dílu agentské série při přepočtu na dnešní peníze dělá nějakých 80 milionů.

Vraťme se ale zpátky do roku 2015, kde Paramount chytře vyklidil původní prosincovou pozici a nasadil Mission Impossible na počátek srpna. Získal tak pár týdnů volná IMAXová plátna a silný start, který může kupodivu značit i to, že máme tu čest s letošním posledním skutečným letním hitem. Fantastická čtyřka by musela být ohromné překvapení a Krycí jméno U.N.C.L.E. by zase muselo prorazit za hranice svých možností, protože část cílovky v době premiéry (za dva týdny) nejspíš stále ještě bude dávat přednost Národu grázlů. Cruisovy filmy jsou známé nižšími premiérami, ale v kinech se drží nadprůměrně dlouho. Ze světa jinak přiteklo zatím jen 65 milionů, ale je pravděpodobné, že se bude opakovat mezinárodní půlmiliarda Ghost Protocolu - vysoký nárůst se očekává hlavně v Číně, díky koprodukci čínského giganta Alibaba Group.

Na dvojce dostávají studia další záminku, proč nerebootovat dekády staré série. Do kin přichází nová Bláznivá dovolená s druhou generací Griswoldových. Hlavní role tentokrát dostali Ed Helms a Christina Applegate, kteří ale nedokázali prodat relativně známou značku a musí se spokojit s 14,8 miliony dolarů za víkend a 21,8 miliony celkem. Čekalo se víc, ale v kinech je přece jenom už eRková Vykolejená, která je podle kritiků a diváků lepší na všech frontách. Ne, tudy cesta nepovede, táto.

Ant-Man brzo opustí pozici kasovně nejslabšího filmu Marvelu (v USA), protože ho dělí 2 miliony od 134 milionů Neuvěřitelného Hulka. Celosvětově jde film ke třístovce a Hulka tak překonal už o nějakých 30 milionů. Film se ještě bude promítat v Číně, Japonsku a na několika dalších trzích, takže úplně vyloučené asi není ani celosvětové překonání prvního Captaina Ameriky (370 milionů). Mimoni mají za víkend 12 milionů, v Americe oproti Ant-Manovi už dvakrát víc a globálně jsou někde u 854 milionů. Zato brutálně padají Pixely, které se s víkendovými 10 miliony belhají v Americe k 46 milionům. Celosvětově mají 102 milionů a aby se dalo vůbec spekulovat o zaplacení 88milionového rozpočtu, bude potřeba alespoň ještě jednou tolik.

Z malých filmů si decentně vedlo The End of the Tour, životopis o D. F. Wallaceovi s Jasonem Segelem a Jessem Eisenbergem. Ze čtyř kin dostávají pěkných 126 500 dolarů. Produkce A24 se určitě nebude bát nasadit film do více kin.

Příští týden nás čeká pestrá nabídka. Nikdy není pozdě s Meryl Streep, Ovečka Shaun, herec Joel Edgerton představí svůj projekt Dárek a nakonec přijde i nová Fantastická čtyřka.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest