Doctor Strange a jeho ženy

Doctor Strange a jeho ženy | Fandíme filmu
O své roli promluvila Tilda Swinton, nabídka přistála také na stole Rachel McAdams.

Od května se proslýchá, že by si v Doktorovi Strangeovi měla zahrát Tilda Swinton. Později to herečka sama v rozhovoru definitivně potvrdila. Kolem jejího obsazení se automaticky zvedla vlna nevole, protože Swinton má ztvárnit roli tzv. Ancient One (Prastarého), Strangeova mentora, který byl v komiksech tradičně muž. Šéf Marvelu Kevin Feige k tomu řekl, že Ancient One není ani tak konkrétní osoba, jako spíš označení, hodnost. Během historie úlohu zastávala celá řada různých osob, a tak u Marvelu nevidí problém v tom, když roli pozmění. O něco méně jasno je v celé věci po článku v magazínu Guardian, který připravil Tildin profil a uvedl v něm, že si herečka stále není jistá, zda bude ve filmu hrát muže nebo ženu! Což by jí bylo podobné, Swinton vždycky byla během kariéry veliký chameleón. Vzpomeňte si, jak rozdílně vypadá v Grandhotelu Budapešť, Snowpierceru nebo aktuální komedii Vykolejená.

Tilda je tedy na palubě, avšak Doctor Strange má zájem ještě o jednu ženu. Tou je Rachel McAdams (Půlnoc v Paříži, Sherlock Holmes, True Detective). Server Heroic Hollywood informoval, že herečce byla nabídnuta hlavní ženská role, McAdams v rozhovoru připustila, že jednání skutečně probíhají, ale více se k tématu zatím nechce vyjadřovat. Asi nejvýraznější ženskou postavou, která se ve Strangeových komiksech objevuje, je Clea, neteř démona Dormammu, která doktorovi v boji proti jejímu temnému bratrovi pomáhá. Oba se do sebe později zamilovali.

Jak bude Doctor Strange zapadat do celého Marvel Universe? Zdá se, že zpočátku spíše okrajově. Podle Feigeho samozřejmě žije ve světě, ve kterém mimozemšťané zaútočili na jeho rodný New York, ale když se věnuje své každodenní práci chirurga, rozhodně myslí na úplně jiné věci. Když po zranění rukou nemůže nadále operovat, vydává se na východ, aby pro své ruce zkusil najít léčbu. Ve filmu nebude fiktivní cíl Strangeovy  cesty zasazený do Tibetu, tak jako v komiksech, určitě ale najde místo prodchnuté mystikou, kde se setká s The Ancient One a začne poznávat svět za hranicemi toho našeho. Jeho určitý aspekt jsme mohli vidět poprvé v závěru Ant-Mana, kde se Scott Lang podíval do mikrosvěta. Podobně svébytné mají být i astrální roviny, na které cestuje Strange.

Natáčení filmu začne v londýnském ateliéru Pinewood v listopadu, režisér Scott Derrickson je však na místě už teď a preprodukce běží na plné obrátky.

Doctor Strange

04.11.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest