Zack Snyder: Všechno je podřízené Justice League

Zack Snyder: Všechno je podřízené Justice League | Fandíme filmu
Režisér Batman v Superman a Justice League promluvil o tom, jakým způsobem Warner buduje svůj propojený komiksový svět.

Každý komiksový svět řadí jednotlivé příběhy na plátně trochu jinak. Tým X-Menů má hlavní dějovou linii, od které se občas odkutálí nějaký ten spin-off se samostatným hrdinou (zatím tedy jen Wolverinem). Marvel nejprve představil samostatné hrdiny a ty následně je spojil dohromady v Avengers. Ve světě DC Comicsu je hlavní dějová linie podle režiséra a producenta Zacka Snydera jedním gigantickým příběhem Justice League a filmy s jednotlivými hrdiny budou určitými spin-offy, možná retroaktivní příběhy zrodu jednotlivých členů.

Podle Snydera ze všeho nejdřív vznikl právě koncept Justice League a ostatní filmy jej musí podporovat. Samostatné příběhy členů Ligy sice mají stát na vlastních nohou a Snyder chce, aby se jejich tvůrci měli kreativně co nejvolnější ruku, ale zároveň musí sloužit Justice League, ve které se všechny postavy potkávají. Filmový svět DC komiksu je propojený a má dané mantinely. Jednotliví filmaři mají stoprocentní přístup ke Snyderovým plánům, aby věděli, čeho se mají držet či naopak vyvarovat. Zároveň také dostávají předem dané výchozí body, ze kterých musí bezpodmínečně vycházet.

V kancelářích producentů visí na stěně časová osa, na kterou jsou zanesené všechny chystané filmy, včetně základních podrobností: O čem musí pojednávat, kam směřují a jak zapadají mezi ostatní projekty. Producent Charles Rowen ale ještě jednou zdůrazňuje, že přes to všechno opravdu mají jednotliví filmaři značnou svobodu. Pokud přijdou s nějakým opravdu zajímavým nápadem, který překračuje předem dané mantinely, pokusí se Snyderův tým zjistit, jestli by se ty mantinely přeci jen nedaly nějak posunout.

Jakým způsobem nakonec bohatý svět DC nakonec bude fungovat, začneme poodhalovat příští rok, kdy nás poprvé od Muže z oceli čekají hned dva další filmy z provázaného světa. Batman v Superman a Suicide Squad. Justice League se začne natáčet příští rok na jaře, první část dvoudílného filmu bude mít českou premiéru 16.11. 2017.

Zdroj: Empire prostřednictvím CBM

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest