Monopoly už se zase chystají

Monopoly už se zase chystají | Fandíme filmu
Vždycky jste si při hraní Monopolů říkali, jak by asi vypadalo filmová verze? My také ne, ale už brzy to zjistíme.

O tom, že by se na stříbrné plátno mohla „adaptovat“ společenská hra Monopoly, jsme vás informovali poprvé v roce 2011, kdy se mluvilo o tom, že by se adaptace rád chopil sám Ridley Scott. Pak se dlouhou dobu střídavě něco dělo a nic nedělo, až teď projekt přistál na stole společnosti Lionsgate. Ta se snaží dokázat, že i po skončení Twilightu a Hunger Games dokáže držet krok s velkými hollywoodskými studii, a tak nakupuje nápady na blockbustery kde se dá.

Zajímavé je, že scénář filmu by měl napsat osobitý Andrew Niccol (Truman Show, Gattaca), nicméně jinak je zcela jasné, že nákup Monopolů ze strany Lionsgate nijak tvůrčím krokem nebyl. Prezident Lionsgate, Erik Feig, ke spolupráci s hračkářskou společností Hasbro řekl, že se jedná o silného partnera s bohatým portfoliem plným známých značek, které znají diváci mnoha generací. Monopoly údajně hrála už více než miliarda lidí ve 114 zemích světa. Hra byla přeložena do 47 jazyků, včetně češtiny.

Hru, ve které skupujete nemovitosti a následně od ostatních hráčů vybíráte nájemné, asi není třeba příliš představovat. Filmová verze má být velkolepou zábavou pro masy, která se bude líbit dětem, rodinám a „všem kdo hráli Monopoly“. Děj snímku má pojednávat o chlapci ze skromných poměrů Baltické ulice (v české verzi je to Revoluční), který se vydá na cestu za velkým bohatstvím.

Co myslíte? Podaří se nakonec do naprosto nesouvisejícího filmu narvat víc odkazů na deskovou hru, než se objevilo v Bitevní lodi?

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest