Ant-Man: První ohlasy

Ant-Man: První ohlasy | Fandíme filmu
Marvel Studios
Režisér James Gunn i řada dalších diváků už viděla příští marvelovku a dělí se o své dojmy. Potopily nakonec Ant-Mana komplikované přípravy nebo mile překvapil?

Minulý týden Ant-Mana viděli první kritici, v pondělí si odbyl slavnostní premiéru. Na plnohodnotné recenze je zatím uvalené embargo, ale posbírali jsme pro vás alespoň reakce z Twitteru, IMDb, Letterboxd a od režiséra Jamese Gunna (Strážci galaxie). Ten dokonce tvrdí, že je Ant-Man jeho nejoblíbenější marvelovka od prvního Iron Mana. Chválí jej jako výbornou zábavu s velkým srdcem, která se zbytečně nezaplétá do svých „vědeckých“ konceptů, jak se některým soudobým sci-fi filmům podaří. Film dobře zapadá do Marvel Universe, aniž by se touhle skutečností nechal svazovat, Paul Rudd je v hlavní roli vynikající a stejně tak Michael Peña v roli hrdinova parťáka a přítele z mládí. Ve snímku je prý cítit vliv Edgara Wrighta, autora původního námětu.

Pozitivní kratší reakce na Twitteru a dalších místech se s Gunnem v řadě bodů shodují, popřípadě se mezi úsečnými názory vícekrát opakují i další pozitiva. Několikrát zaznělo, že film funguje samostatně a jakékoliv odkazy na širší svět Marvelu zapadají do děje velice přirozeně. Máme se těšit na množství humoru i jedinečné akční scény. Ty ozvláštňuje především Ant-Manova schopnost zmenšování, ale také skutečnost, že tentokrát Marvel ve finále nevyhodí všechno do povětří. Nechybělo ani přirovnání k Dannyho parťákům, které jsme tak nějak očekávali, vzhledem k tomu, že jde o heist movie. Pozitivní ohlasy chválí srdečný příběh, z herců potom především Paula Rudda, komediální herectví Michaela Peñy a sem tam se objeví i pochvala Coreyho Stolla, který podle některých hraje jednoho z výraznějších záporáků filmových marvelovek. Nesmírně fajn jsou prý i mravenečkové. 

S negativními komentáři je to trochu složitější. Určitě se objevují, vlažných nebo vyloženě negativních ohlasů je z celkového množství tak jedna čtvrtina, ale většinou se jedná o prosté prohlášení, že se dotyčnému film nijak zvlášť nezamlouval. Pokud padají konkrétní výtky, stěžují si první diváci ve větším množství především na to, že filmu dlouho trvá, než se rozběhne, a že je plný expozice (konkrétně Hank Pym v podání Michaela Douglase je ve filmu zjevně především proto, aby pořád někomu něco vysvětloval). Další opakující se kritika se snáší hlavně na skutečnosti, které se zastáncům filmu líbily. Čili to co je pro jedny dojemný příběh, je pro druhé kýčovitá citová ždímačka. A stejně tak jako jedněm humor filmu sedl, druhým nijak zvlášť vtipný nepřipadal. Zkrátka, v řadě ohledů půjde čistě o věc osobního vkusu.

Obecně se ale zdá, že se Ant-Man navzdory porodním bolestem povedl a předvede nám zase úplně jiný druh zábavy, než dosavadní marvelovky. Prvotní odhady kasovních analytiků předpokládají, že film během prvního víkendu utrží v amerických kinech zhruba 55-60 milionů dolarů, což by byl nejhorší výsledek Marvelu od Neuvěřitelného Hulka. Zatím jde ale stále ještě o odhady a posílený marketing a případně dobré recenze mohou úvodním tržbám jenom pomoci. Navíc můžeme tušit, že i samo studio od snímku slabší výsledky očekávalo, přeci jen se jedná o hodně specifického hrdinu. Odpovídal tomu i rozpočet filmu, který činil 130 milionů dolarů, tedy úplně nejméně ze všech marvelovek.

PS: Nebudeme prozrazovat co je v potitulkových scénách, ostatně ti z vás, kteří nepotřebují být v kině překvapení, už si je nejspíš vygooglovali, nicméně dodáme, že scény jsou dvě (jedna v polovině titulků, druhá na konci) a na rozdíl od srandiček ve Strážcích galaxie či nic neříkajícího varování v Avengers 2, by mělo jít o výrazné a důležité momenty.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest