Punisher, Blade a Ghost Rider jako TV seriály?

Punisher, Blade a Ghost Rider jako TV seriály? | Fandíme filmu
A to není všechno. Šušká se také o Cloak and Dagger, Ms. Marvel a Prequelu k Hulkovi.

Komiksy nemají velký prostor jen v kinech, ale také na televizních obrazovkách. Jen samotný Marvel do konce roku uvede třetí řadu Agentů S.H.I.E.L.D.u a novou show A.K.A. Jessica Jones. Následovat budou Iron Fist, Luke Cage a The Defenders. Avšak do budoucnosti toho Marvel plánuje podstatně víc, alespoň to tvrdí server Heroic Hollywood.

Ten se v rozsáhlém článku o budoucnosti marvelovských seriálů zaměřil na skutečnost, že televizní a filmová větev studia jen velice obtížně spolupracují. Seriály se jen horko těžko zapojují do širšího sdíleného univerza, filmy neberou události seriálů prakticky vůbec v potaz a nemají zájem o postavy ze seriálů. Stejně tak seriály jen zřídka získají do speciálních epizod filmové herce a na události filmů vlastně jen dodatečně reagují. To všechno jsou skutečnosti, které už delší dobu můžeme přímo či nepřímo pozorovat, Heroic Hollywood je doplňuje o tvrzení, že filmoví producenti z Marvelu seriály berou jako brzdu, jako nutné zlo, které si vynucuje Disney a je jej třeba tiše tolerovat.

Daredevil, Defenders a vše co známe

Co se již známých seriálů týče, podle Heroic Hollywood druhá sezona Daredevila hned tak nedorazí a skutečně v ní uvidíme Elektru, jak se v posledních dnech proslýchalo. Konkrétně na internet unikla castingová videa hereček, které o roli zjevně usilovaly. Daredevil už navíc Elektru dávno zná - Pokud si dobře vzpomínáte, v první sérii Matt Murdoch a jeho kamarád Foggy mluví společně o té „řecké holce“, se kterou Matt kdysi randil.  Dále HH uvádí, že The Defenders (týmová událost, ve které spojí síly Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist) uvidíme až v roce 2017, protože Netflix nechce uvádět více než dva seriály za rok. Tak alespoň že v Jessice Jones by se měla objevit řada postav z Daredevila a dalších seriálů, jednoduše proto, že už je řada postav obsazená. 

Daredevil

A konečně, Netflix se prý snaží do Defenders získat Dr. Strange (Benedict Cumberbatch), který vedl tým v původních komiksech. Avšak jde zřejmě o dost nereálný sen, Strange údajně seriálu propůjčí maximálně nějakou vedlejší postavu. Připomínáme, že před časem se objevila zvěst, podle které by se Strange mohl objevit v Iron Fistovi, takže nějaká jednání mezi filmovými producenty a Netflixem zřejmě skutečně probíhají.

Seriálový Hulk a ti druzí

Bez jakýchkoliv bližších podrobností HH tvrdí, že jsou zvažovány přípravy seriálů Cloak and Dagger, Ms. Marvel a prequel k Hulkovi. Cloak and Dagger jsou párek vyděděnců, kteří se při potulování newyorskými ulicemi dostanou do spárů vědce, který na nich otestuje experimentální drogu. Cloak se stává bytostí stínů, manipuluje temnou energií a dovede procházet skrze dimenzi, z níž energie pochází. Dagger žije s Cloakem v určité symbióze a je jeho protipólem. Krmí jej svým „živým světlem“, silnou vitální energií, kterou ovládá. Dokáže s ní oslabit své protivníky nebo vyvolat myslí ovládané energetické dýky. Už v roce 2011 se o seriálu proslýchalo, ale od té doby o něm nebyla řeč.

Cloak and Dagger

O potenciálním seriálu s Ms. Marvel jsme psali nedávno, takže pojďme rovnou k Hulkovi, který je z trojice nejzvláštnější. Jednu dobu Guillermo del Toro chystal televizního Hulka, nezávislého na tom filmovém. Projekt je ale dávno u ledu a jak víme, Marvel Studios momentálně nevyrábějí žádnou hranou produkci, která by nebyla navázána na zbytek Marvel Cinematic Universe. Navíc článek HH mluví o „prequelu“. Co to přesně znamená? Odehrával by se nový seriál v době, kterou snímek Neuvěřitelný Hulk shrnul v krátkém sestřihu během úvodních titulků? Nebo dokonce ještě před tím, než se Banner změnil v Hulka poprvé? A zajímal by takový seriál někoho? Na druhou stranu si lze asi jen těžko představit, že by při současných rozpočtech bylo reálné vídat drahé digitální monstrum týden co týden na obrazovkách.

Punisher, Ghost Rider a Blade

Největší pozornost však určitě budí zmínka o Punisherovi, Ghost Riderovi a Bladeovi. Všichni tři hrdinové se potýkali s menším zájmem diváků nebo nepříznivými recenzemi (u Bladea to platilo až později) a s jednotlivými antihrdiny si tak dlouho nikdo nevěděl rady, až se filmová práva vrátila Marvelu, který postavy uložil k ledu a dál věnoval pozornost svým veselejším značkám. Vedení studia jejich uplatnění v televizi (popřípadě na Netflixu) údajně zvažuje, nicméně se obává, že jsou možná pro televizi až příliš drsní. Jedná se totiž o jedny z mála hrdinů Marvelu, kteří své oponenty zabíjejí. U Ghost Ridera je navíc problémem množství digitálních triků, které jsou k realizaci postavy potřeba. Na nějaký konkrétní posun si tedy nejspíš ještě počkáme, avšak kde jinde by se všichni tři pánové mohli objevit, než v televizi? Celovečerní filmy s menším rozpočtem Marvel neplánuje, a že by někdo pumpoval stamiliony do Punishera, to asi opravdu nehrozí.

Co vy na to? Kterého z hrdinů byste viděli na malé obrazovce nejraději? Nebo by někomu z nich byla až příliš těsná a zaslouží si velké plátno?

Zdroje: Deviantart, Heroic Hollywood

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest