Fantastická čtyřka: Nekonečný zdroj špatných zpráv

Fantastická čtyřka: Nekonečný zdroj špatných zpráv | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Přetáčí film Matthew Vaughn? Aneb nejnovější černé zvěsti, reakce režiséra Tranka a studia Fox. K tomu nejnovější trailer a plakáty.

Novou Fantastickou čtyřku stíhaly nesnáze od počátku. Film se posouval, obsazení černošského herce do role Human Torche vzbudilo vlnu nevole a podezření budilo i dlouhé odkládání reklamní kampaně. Od loňského listopadu začaly objevovat první anonymní klepy, podle kterých se režisér Josh Trank při natáčení chová neprofesionálně, načež se nabalovaly další a další zvěsti o tom, že studio Fox není spokojené s předkládaným materiálem, a že dochází k rozsáhlým přetáčkám. To se nikdy zcela nepotvrdilo, Trank a Simon Kinberg (scenárista a producent) připustili, že probíhají dotáčky v rozsahu pro hollywoodský blockbuster běžném a odkládání reklamní kampaně odůvodnili čekáním na digitální triky a hledáním ideální způsobu, jak nový film představit.

Pak se začaly postupně objevovat fotky a trailery, ve kterých film působí více než solidně, jakýmikoliv problémy upoutávky rozhodně nezavání. I dnes pro vás přikládáme nejnovější trailer, video, ve kterém členové čtyřky představují své nadpřirozené schopnosti a několik plakátů. Nic z toho opět nezavání žádnými potížemi. Koncem dubna ale přišla další rána.

Josh Trank měl režírovat jeden ze spin-offů Hvězdných válek. Nejprve se neobjevil na výstavě Star Wars Celebration, ze které se "omluvil pro nemoc" a následně byl definitivně z pozice režiséra odvolán. Podle oficiálního prohlášení šlo o Joshovo osobní rozhodnutí a přátelský rozchod. Krátce na to ale The Hollywood Reporter zveřejnil článek, ve kterém tvrdí, že starší zvěsti jsou pravdivé, že si Trank opravdu při natáčení Fantastické čtyřky počínal tak nešťastně, že Simon Kinberg (kromě Fantastiké čtyřky pracuje i na Star Wars) musel kolegům v LucasFilmu doporučit, aby jej od Star Wars odstavili.

Nejmenovaný zdroj The Hollywood Reporteru připouští, že Trank má očividný talent, protože tak vydařený film, jako je Kronika člověk prostě nenatočí náhodou, avšak mladý režisér působí jako nadaný sportovec, který se dostane do profesionální ligy, kde se pod tlakem zhroutí a nepodává tak dobré výsledky jako dřív.

Podle tvrzení anonymního zdroje byl Trank při natáčení náladový, uzavíral se sám do sebe a co je nejhorší, přestával komunikovat a nebyl schopný štábu předat svoji vizi a dát mu směr. Navzdory některým starším drbům nebyl Trank nikdy odvolán z placu (to by kvůli regulím cechu režisérů asi ani nebylo tak docela jednoduché), avšak producenti Kinberg a Hutch Parker prý museli převzít část jeho povinností. Jako další pomocná ruka byl také údajně přivolán střihač Stephen Rivkin (Avatar, Piráti z Karibiku), přičemž původně film stříhal méně zkušený Elliot Greenberg (Kronika, Plán útěku). Co se týče tolikrát zmiňovaných dotáček, ty se podle všeho protáhly na dlouhou dobu proto, že jednotliví herci jsou už dávno vázáni k jiným projektům a na Fantastické čtyřce tak mohou pracovat pouze o víkendech.

Olej do ohně před několik dny přilil server Superhero News (nikterak proslulý zákulisními informacemi, ale spravovaný stejnými lidmi, kteří připravují pečlivě zpracované Batman-News.com). Ten tvrdí, že k posledním dotáčkám došlo kvůli slabým testovacím projekcím, a že studio zrušilo konverzi filmu do 3D, aby za ušetřené peníze mohlo financovat zmiňované dotáčky. Dotáček se dokonce měl účastnit Matthew Vaughn, jeden z producentů filmu a sám schopný režisér (Kingman: Tajná služba, X-Men: První třída).

Co na všechna tvrzení říká druhá strana? Studio Fox připouští, že při natáčení narazilo na pár překážek, přesto je prý s filmem velice spokojené. Reagoval i sám režisér Trank. Ten na svém Twitteru tvrdí, že s Matthewem Vaughnem se nikdy osobně nesetkal a na place Fantastické čtyřky prý producent nikdy nebyl. Čtyřku nerežíroval nikdo jiný než on sám. O THR a Superhero News nepřímo řekl, že uvádějí nepravdy.

Je třeba připustit, že by se to nestalo poprvé. Kolem filmu se vynořila celá řada katastrofických zpráv (o tom, jak se celé natáčení zruší, vymění se štáb i herci atd.) a žádná z nich se nepotvrdila. Nelze tedy vyloučit, že potížemi stíhaný film přitahuje velké množství divokých kachen (protože u problematického projektu budou uvěřitelné), nebo že se Čtyřku někdo pokouší cíleně poškodit. Na druhou stranu je zase pravda, že nejnovější trailery na Fantastickou čtyřku na rozdíl od těch starších přestaly v závěru uvádět, že film bude uveden ve 3D. A na svém Twitteru Trank mimo jiné ještě uvedl, že dotáčky probíhají dlouhou dobu v krátkých dávkách, čímž potvrzuje přinejmenším část článku The Hollywood Reporteru...

Těžko říct, jestli se jednou dozvíme, jak to s Fantastickou čtyřkou vlastně bylo doopravdy, momentálně nezbývá nic jiného, než čekat na vlastní film. Jak už jsem říkal, trailery vypadají slibně, takže na nějaké kategorické soudy vystavěné jen na základě negativní šuškandy, je pořád ještě sakra brzy.

Fantastická čtyřka: Trailer a představení schopností hrdinů

 

Fantastická čtyřka je soudobý pohled na nejstarší superhrdinský tým od Marvelu. Pojednává o čtveřici mladých outsiderů, kteří jsou teleportováni do nebezpečného paralelního vesmíru, následkem čehož dojde k šokující přeměně jejich fyzické podoby. Jejich životy se nezvratně změní, avšak týmu nezbývá nic jiného, než se naučit využívat děsivé nové schopnosti a spolupracovat, pokud mají zachránit svět před bývalým kamarádem, který se změnil v nepřítele. V hlavních rolích hrají Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan, Jamie Bell, Toby Kebbell a Reg E. Kathy. Scénář: Simon Kinberg. Režie: Josh Trank. Datum české i slovenské premiéry jsou naplánovány na 6.8. 2015.  

Galerie: 7

Fantastická čtyřka: Nekonečný zdroj špatných zpráv | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Nekonečný zdroj špatných zpráv | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Nekonečný zdroj špatných zpráv | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Nekonečný zdroj špatných zpráv | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Nekonečný zdroj špatných zpráv | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Nekonečný zdroj špatných zpráv | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Nekonečný zdroj špatných zpráv | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest