Black Panther: Režírovat by mohla Ava DuVernay

Black Panther: Režírovat by mohla Ava DuVernay | Fandíme filmu
Režisérka ceněného dramatu Selma dle dostupných informací jedná s Marvelem.

Server The Wrap přišel se zprávou, že Marvel jedná s režisérkou Avou DuVernay, známou především díky oscarové nominaci za historické drama Selma. Zákulisní zdroje režisérku spojují s Black Pantherem, popřípadě s Captain Marvel, nicméně se kloní spíše k Black Pantherovi a také server Bleeding Cool tvrdí, že DuVernay jedná s Marvelem o Pantherovi. The Wrap dále uvádí, že studio rozhodně chce pro Black Panthera černošského režiséra a pro Captain Marvel ženskou režisérku.

DuVernay v Selmě, životopisném filmu o Martinovi Lutherovi Kingovi, ukázala práci s charaktery i budování napětí, v závěru filmu má dokonce intenzivní davovou scénu. Spolu s jejím narůstajícím kreditem je tak zřejmé, proč o ni má Marvel zájem. Z druhé strany by se mohlo zdát, že by DuVernay mohla mít zájem spíše o výživnější látky, nicméně je pravda, že úspěšný blockbuster v resumé může otevírat nové možnosti a pro režisérku může být černošský superhrdina po černošské historické osobnosti další výzvou.

V jednání jsou zatím i další režiséři, reportér El Mayimbe naznačuje, že jedním z nich by mohl být Rick Famuyiwa (Naše rodinná svatba, Karamelka), který uvádí do kin vysoce ceněné drama o dospívání Dope. V minulosti byl s filmem potenciálně spojován také Reginald Hudlin (Sloužit Sáře, Bumergang).

Black Panther je černošský vládce fiktivní africké země (bohaté na nerostné suroviny), který se za pomoci zázračné rostliny stane superhrdinou. Tento zvláštní druh flory mu jednoduše zlepší jeho fyzické vlastnosti (něco jako naboostování Kapitána Ameriky) a on se může vesele vrhnout do potírání zločinu. Hlavní roli ztvární Chadwick Boseman, v roli jeho protivníka Ulysse Klawa uvidíme Andyho Serkise, ve vedlejší roli se má objevit také Martin Freeman. Scénář (alespoň v určitou chvíli) psal Mark Bailey. Datum české premiéry je stanoveno na 5.7. 2018.

Zdroje: The Wrap, Bleeding Cool, El Mayimbe

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest