Noví vs. staří Avengers

Noví vs. staří Avengers | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Marvel oficiálně zveřejnil snímek nového složení Avengers, tak jak je uvidíme na začátku Civil War. A kolik měl který Avengers prostoru v Age of Ultron?

Možná jste Avengers: Age of Ultron ještě neviděli a jste zvědaví, na spoilery nehledě. Anebo jste už kino navštívili třeba i několikrát, ale finální záběr vám vždycky příliš rychle utekl před očima. Teď Marvel oficiálně zveřejnil screenshot, na kterém si daný moment můžete v klidu prohlédnout. Řeč je samozřejmě o finální scéně ze základny Avengers, ve které se v letadlovém hangáru schází nový tým. Jeho členy jsou: Velitel Captain America (Chris Evans), Black Widow (Scarlett Johansson), Falcon (Anthony Mackie), Vision (Paul Bettany), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) a War Machine (Don Cheadle). Poprvé v tomto složení Avengers uvidíme už v Captain America: Civil War. Obrázek najdete dole v galerii.

Ať už ale příště bude „mstít“ svět kdokoliv, jak na tom vlastně byli jednotliví členové v Avengers: Age of Ultron? Kolik kdo dostal prostoru? Magazín Vulture má naštěstí dost stážistů na to, aby je mohl poslat na film se stopkami v ruce, a tak máme ke všem hrdinům poměrně přesná čísla.

Největší prostor dostal Captain America - přes 50 minut. Nejen že je vůdčí osobností na poradách, nechybí ani v téměř žádné bitvě. Na druhém místě se umístil Iron Man45 minutami. Tony Stark stál u zrodu Ultrona a cítí tudíž osobní povinnost jej zastavit, jeho úloha je nezpochybnitelná. Nicméně samotný Robert Downey Jr. se až tak nenadřel, Iron Man v plné polní je plně digitální, maximálně se občas prostříhává na Tonyho tvář. Na třetím místě končí Black Widow, další výrazná osobnost akčních sekvencí - 33 minut. Quicksilver překvapivě skončil o dvě příčky nad svojí sestrou, převážně díky tomu, že je v řadě akčních scén často vidět alespoň jako modrá šmouha, která se neustále motá někde kolem - 26 minut. Na pátém místě se umístil Hulk/Bruce Banner, s 23 minutami. Co mu podráží nohy? Pokud jej Avenegrs nutně nepotřebují, drží jej raději v povzdálí, aby se nenaštval.

Scarlet Witch dostala téměř 21 minut, což na novou postavu není vůbec špatné. Samozřejmě oběma sourozencům pomáhá, že jsou po určitou část filmu antagonisté. Hawkeye překvapivě dostal jen necelých 20 minut, což je podstatně více než v prvním filmu, ale pocitově se zdálo, že je v Age of Ultron déle. Asi kvůli tomu, že je emocionálním středobodem celého příběhu a má skutečně klíčovou úlohu. Nejvíc překvapí Thor, který se umístil až na osmém místě. Jakožto jeden ze čtyř „hlavních“ Avengerů dostal jen 14 minut a to je vážně málo. Vliv na to má samozřejmě především skutečnost, že jeho cesta do jezírka poznání byla sestříhána na minimum. Thor je tak po značnou část filmu zcela nepřítomen a v rozhovorových scénách obvykle nepatří mezi klíčové osobnosti, takže svůj čas musí nahánět v bitvách. Úplně nejméně času pak dostal Vision (necelých 9 minut), což je logické, protože se zrodí až ke konci filmu. Jakmile se ale dostane na plátno, už z něj nesleze a zanechá z nových postav zdaleka nejsilnější dojem.

Ve starší novince se dočtete, kolik prostoru měl který hrdina v prvních Avengers, tudíž můžete s chutí porovnávat, jak si kdo polepšil či pohoršil. V kinech se Avengers 2 rozhodně pořád zlepšují, na kontě mají už 926 milionů, přičemž nejvíce aktuálně přispívá Čína, kde si film konečně odbyl premiéru a hned utržil 34 milionů dolarů, podstatně víc, než kterákoliv předchozí marvelovka. Snímek tedy dál zarytě šplhá k tržbám jedničky a to ho ještě čeká v létě premiéra v Japonsku. Podívejte se, jak se film v zemi vycházejícího slunce propaguje:

Avengers: Age of Ultron - Japonský trailer

Zdroje: Deadline, Vulture, CBM, Marvel Cinematic Universe

Galerie: 5

Noví vs. staří Avengers | Fandíme filmu Noví vs. staří Avengers | Fandíme filmu Noví vs. staří Avengers | Fandíme filmu Noví vs. staří Avengers | Fandíme filmu Noví vs. staří Avengers | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest