Padesát odstínů temnoty: Scenárista, datum premiéry

Padesát odstínů temnoty: Scenárista, datum premiéry | Fandíme filmu
Příprava pokračování Padesáti odstínů šedi může začít. Dorazil první promo obrázek a datum premiéry má i trojka - Padesát odstínů svobody.

Asi před měsícem jsme vás informovali o tom, že se produkční společnost Focus (potažmo distributor Universal) a autorka Padesáti odstínů šedi, E.L. James, dohadují o tom, kdo by měl napsat scénář k pokračování erotického velehitu. James chtěla napsat scénář sama, studio si přálo, aby na textu pracoval nějaký zkušenější scenárista. Nakonec obě strany dospěly ke kompromisu-nekompromisu. Film napíše Niall Leonard, manžel James. V tomhle případě nejde ani tak o nepotismus, jako spíš o to, že všemocná autorka dosáhla znovu svého a bude mít nad chystaným filmem ještě větší kontrolu než v případě prvního dílu trilogie, do jehož příprav zasahovala tak výrazně, že se režisérka Sam Taylor-Johnson odmítla na pokračování podílet. Nicméně kdo ví, třeba bude druhý film věrnější knižní předloze a čtenářky budou v kinech spokojenější. Niall Leonard je autorem knižního thrilleru Rváč (Crusher) a napsal několik scénářů pro nepříliš známé britské seriály (Profil vraha, Život v buši). Leonard také údajně provedl několik úprav scénáře prvního filmu, nicméně oficiálně jako scenárista veden není.

Krátce po odhalení scenáristy bylo oznámeno také datum premiéry. Padesát odstínů temnoty (Fifty Shades Darker), jak se druhý díl série nazývá, vstoupí do kin 10.2. 2017. Trojka s názvem Padesát odstínů svobody (Fifty Shades Freed) dorazí o rok později, 9.2. 2018. Natáčení by mělo začít v první čtvrtině roku 2016, přesto se má první maličká ochutnávka z druhého dílu objevit už na Blu-ray vydání filmu, které zároveň bude obsahovat necenzurovaný sestřih filmu. Dole v galerii najdete k druhému filmu první promofotku.

Zdroje: THR, Oficiální Twitter I, Oficiální Twitter II

Padesát odstínů temnoty

10.02.2017 | USA
Drama, Romantický
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest