Box Office: Avengers 2 a Furious 7 ve světě

Box Office: Avengers 2 a Furious 7 ve světě | Fandíme filmu
Dvě značky dobývají svět. Jedna zlehka přidává první stamiliony, druhá se překvapivě mezinárodně zařadila hned pod Avatara a Titanic.

Situace v Americe je pořád stejná a přející sedmému Rychle a zběsile, které tak na prvním místě aktuální žebříčku utržilo čerstvých 18 milionů dolarů. Co je však důležitější, z mezinárodních trhů už filmu přitekla miliarda, která FF7 posunula do první trojky žebříčku nejvyšších mimoamerických tržeb, kterým kraluje James Cameron s třímiliardovým Avatarem a polovičním Titanicem. Úhrnně jsme zatím na 1,322 miliardy, což znamená, že co nevidět dobije čtvrtou příčku žebříčku nejúspěšnějších filmů všech dob, na které má prozatím náskok dvaceti milionů osmý Harry Potter. K tomu všemu Zběsilá sedmička s 323 miliony dolarů překonala v Číně Transformers 4 (319 mega) a stala se tak na daném trhu vůbec nejúspěšnějším filmem. A to se tam na rozdíl od Transformerů ani neodehrávala!

Nijak zle se nevedlo v druhém týdnu Policajtovi ze sámošky 2, který spadl jen o 35 procent a končí s 15,5 miliony dolarů. Na kontě má tedy 44 milionů dolarů z USA a dokonce už i hodnocení na Rotten Tomatoes (agregátor filmových recenzí) poskočilo z nuly na plná čtyři procenta! Celosvětově snímek utržil prozatím 54 milionů. Lépe na tom byl s recenzemi The Age of Adaline, který je první novinkou tohoto víkendu a takovým americkým převyprávěním Věci Makropulos s Blake Lively a Harrisonem Fordem. Na snímek přišly ze tří čtvrtin ženy a nechaly společně s těmi několika mužskými diváky v kinech 13 milionů dolarů.

Relativní pohroma je křesťanský Little Boy, ve kterém se malý chlapec modlí u Pána za to, aby hodil na Hirošimu atomovou bombu a ukončil válku, což bude mít za následek propuštění jeho otce ze zajateckého tábora. Ano, slyšíte dobře, právě kontroverzní konec se totiž propíral většinou negativních recenzí, které tento týden dorazily. Kdo nedorazil byli diváci a film tak končí jenom s necelými 3 miliony a nedostává se ani do první desítky tohoto víkendu. V průměru dolarů utržených v jednom kinosále na tom byl lépe režijní debut Russella Crowea s názvem Cesta naděje, který se hrál jen v třetině kin co Little Boy a přesto získává pěkných 1,25 milionu. Třiadvacetimilionové drama má prozatím na kontě dalších 11 milionů ze světa (podle Forbesu dokonce už 25 milionů).

Na polovinu filmového trhu vstoupili v mezinárodních teritoriích Avengers: Age of Ultron a jedním šmahem shrábli 201 milionů dolarů, z toho rekordních 10,7 milionů v IMAXech. První film stihl za ještě lepších podmínek jenom 185 milionů dolarů, takže můžeme Marvelu gratulovat. Akorát v řeči hrubých čísel ani těch 200 mega není zase takové terno a řadí film na desátou příčku zahraničních otvíráků, mezi poslední Stmíváním (199 milionů) a Transformers 4 (202 milionů). Jak se blížíme k americké premiéře, která by měla bez problému překonat jedničku, je nutné pro následující týdny zmínit především fakt, že Avengers 2 budou dostávat špatné zprávy především díky nepřejícím kurzovním podmínkám. Na druhou stranu se očekává větší nátřesk v Číně, kde marvelovské filmy nabírají na síle s každým dílem. I ty zdaleka nejhorší scénáře předpokládají konečnou sumu 1,2 miliardy, takže se máme na co těšit a vzhledem k aktuálnímu kralování Furious 7 i s čím porovnávat. Tak příští neděli buďte tady!

Zdroje: BOM, Forbes, Forbes II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest