Terminátor: Genisys - Nový trailer odhalil velký spoiler

Terminátor: Genisys - Nový trailer odhalil velký spoiler | Fandíme filmu
Nejnovější upoutávka odhaluje kromě spousty akce také dosud utajovaný dějový zvrat.

Nějakou dobu se zdálo, že Paramount bude chtít udržet velký dějový zvrat Terminátora: Genisys v utajení až do premiéry. Nový trailer ale vykládá karty na stůl. Možná film s danou informací nepracuje jako s překvapením, možná se rozhodli jít producenti s pravdou ven po řadě spoilerů, které už delší dobu unikají na internet. Tak či tak, hlavním záporákem filmu bude John Connor (Jason Clarke)! To minimálně jeho matka (Emilia Clarke) opravdu nečekala, před nás to zase předkládá otázku: Co je vlastně novým úkolem hrdinů? Ve filmech Jamese Camerona, ze kterých nový Terminátor čerpá, se ti hodní vždycky snažili zajistit přežití Johna Connora, aby v budoucnosti mohl vést lidské povstání proti nadvládě inteligentních strojů, které lidstvo jednou zotročí. Teď je tohle poslání zjevně ze hry a hrdinové si budou muset najít nějaký jiný způsob, jak zajistit Homo sapiens lepší zítřky.

Jestli bude nová dějová zákruta stát za to, o tom prozatím můžeme jen spekulovat. Pojďme tedy k tomu ostatnímu. S odstupem několika měsíců od úvodního teaser traileru nevypadají vůbec špatně triky. Třeba Terminátor z roku 1984 teď vypadá opravdu jak mladý Arnold Schwarzenegger. Akční sekvence nepůsobí zle, ale ani nijak zvlášť nezvednou ze židle. S čím mám osobně největší problém, je uhlazený styl, který nám zatím ukázky předkládají. Zatímco původní Terminátoři od Camerona byli pěkně zemití a souboj lidí a zabijáckých strojů vykreslovaly jako něco špinavého, tvrdého a strašidelného, v upoutávkách na Genisys působí všechno strašlivě naleštěně a cool. Jako velice drahý maškarní ples ve stylu Terminátora. A toporné repliky jako „Dovol mi ji zachránit“ ke zlepšení výsledného dojmu rozhodně nepomáhají.

Pes je samozřejmě zakapaný především v tom, že porovnáváme s Cameronovými filmy. Pokud bychom se od tohoto měřítka odprostili, působí zatím Terminator: Genisys jako docela slušná sci-fi akce. Tak snad to bude v kinech alespoň dobrá zábava, když už ne důstojná budoucnost Terminátora.

Terminátor Genisys - Nejnovější trailer

Když John Connor (Jason Clarke), vůdce lidského hnutí odporu, pošle zpátky do roku 1984 seržanta Kylea Reese (Jai Courtney), aby ochránil Sarah Connor (Emilia Clarke) a zabezpečil tak budoucnost, nečekaný vývoj událostí vytvoří odchylku v časovém kontinuu. Seržant Reese se tak ocitá v nové a naprosto neznámé verzi minulosti, ve které musí čelit nebezpečným novým nepřátelům a důvěřovat nepravděpodobným spojencům, včetně Ochránce (Arnold Schwarzenegger). Čeká na něj nečekaný nový úkol: Musí restartovat budoucnost. Dále hrají J.K. Simmons, Dayo Okeniyi, Matt Smith a Byunh-hun Lee. Režíruje Alan Taylor, scénář napsali Laeta Kalogridis a Patrick Lussier. České i slovenské datum premiéry jsou stanoveny na 9.7. 2015.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest