Avengers: Age of Ultron - První ohlasy

Avengers: Age of Ultron - První ohlasy | Fandíme filmu
Jak se podle zámořských novinářů noví Avengers povedli a jaká tajemství už stačili odhalit?

V Los Angeles se odehrála první novinářská projekce Avengers: Age of Ultron, a i když na vydávání recenzí platí ještě téměř dvoutýdenní embargo, první dojmy zámořští publicisté odhalit mohli. Nejprve se zaměříme na obecné dojmy, v závěru článku pak najdete potenciální spoilery, abyste je mohli popřípadě bezpečně přeskočit.

Míra spokojenosti se liší, ale všichni se shodují, že jde o dobrý film. Našel jsem jednu jedinou silně negativní reakci. Ta pochází od jistého Davida Ketchuma (údajně pracuje pro Variety, nicméně o tomhle novináři slyším poprvé v životě), který už před projekcí dával jasně najevo, že se na ni netěší. Dle jeho názoru je film jen reklamou na budoucí marvelovky a celkově jde o přeplácaný bordel. Ostatní kritické hlasy zmiňují pouze drobné výtky, popřípadě uvádějí, že se jim film líbil, ale zdaleka ne tolik, jako jiné marvelovky.

Z množství tweetů lze skutečně shrnout, že se toho děje ve filmu opravdu hodně, většina prvních ohlasů se však shoduje v tom, že to režisér Joss Whedon dokáže všechno uspokojivě ukočírovat. Příprav na další filmy se opravdu dočkáme, ale fanouškům Marvelu to zjevně nevadí - Řada reakcí mluví o tom, že jsou Avengers 2 otevřeně orientovaní na geeky. Což ale v dnešní době začíná být v podstatě standardem.

Oproti prvnímu filmu jsou Avengers: Age of Ultron větší, složitější, pochmurnější a emocionálnější. Na jednu stranu máme čekat víc humoru, než by naznačovaly některé trailery, na druhou stranu ho není tolik, jako v prvních Avengers a celkově má být atmosféra někde na pomezí Avengers 1 a Captain America: Návrat prvního Avengera. Do hrdinů se máme lépe vcítit, příběh bude mít větší emocionální dopad.

Nechybí samozřejmě množství akce (je jí víc než v prvním filmu) a velkolepé finále, důležité však je, že Ultron je podle dostupných ohlasů jeden z nejlepších záporáků, jakého zatím filmy od Marvel Studios měly! Trousí hodně uštěpačných poznámek a fanoušci Jamese Spadera (jeho představitel) by si rozhodně měli přijít na své.

Co se hrdinů týče, prakticky nikdo nemluví o těch stávajících. O Iron Manovi se mluví jen ve spojitosti s Hulkbusterem, Captain America se dál ubírá cestou, na kterou nastoupil v Captain America: První Avenger, Thor by snad měl mít o něco více prostoru než v prvních Avengers. Celkově však lze ze zámořských reakcí vyčíst, že film patří hrdinům, kteří nemají svoje samostatné filmy.

Hulk má víc prostoru než minule a zažije pořádnou horskou dráhu. Black Widow se představí především jako totální bad-ass, avšak zdaleka největším překvapením je ze stávajících hrdinů Hawkeye. Potom, co jej minule Joss Whedon odstavil na vedlejší kolej, z něj tentokrát udělal komplexní a zajímavou postavu, která projde asi největším vývojem a má v událostech klíčovou roli!

Z nových postav největší chválu sklízí asi Vision (Paul Bettany), kterého jsme zatím paradoxně v propagačních materiálech prakticky neviděli. Do děje vstoupí později, ale pak je na plátně poměrně dost a měl by být vynikající. Hodně chvály sklízí také Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), která taktéž má mít v událostech poměrně klíčovou roli. Její bratr Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) je na tom o poznání hůře. Ne že by se na něj snášela vyložená kritika, spíš se zdá, že se jednoduše ničím zajímavým nepředvedl. Rozhodně nemůže být řeč o bouřlivé reakci, jaké se dočkala loňská varianta Quicksilvera, jež se objevila v X-Men: Budoucí minulost.

Celkově je prý film hodně jiný než první Avengers, přesto ale jeho logickým pokračováním. Trailery neodhalily ještě ani zdaleka všechno a pořád se máme na co těšit. Jak film dopadl v porovnání s ostatními marvelovkami zatím z realativně malého vzorku těžko soudit, hodně samozřejmě záleží na vkusu každého jednotlivého diváka. Do Top 5 by se však Avengers: Age of Ultron měli dostat stoprocentně a do Top 3 nakonec nejspíš také.

Menší a větší spoilery, čtěte jen na vlastní nebezpečí:

  • Ultron má k dispozici stovky robotů.
  • Ve filmu není asi žádné cameo, které by mohlo čtenáře FandimeFilmu.cz vyloženě překvapit.
  • Falcon má ve filmu jen malou roli.
  • Spider-Man se neobjeví.
  • Ve filmu se navzdory předchozím zprávám neobjeví ani Loki.
  • Na otázku: „Umře ve filmu nějaká důležitá postava?“, se dá odpovědět: „Svým způsobem“.
  • Film neodkazuje na Agenty S.H.I.E.L.D.u ani na agenta Coulsona.
  • Nějakým hodně nepřímým způsobem jsou zmíněni Guardians of the Galaxy.
  • Film skutečně v tuhle chvíli nemá na konci titulků tajnou scénu, přesně jak uvedli režisér Joss Whedon a šéf Marvelu Kevin Feige. Samozřejmě znáte Marvel, takže pro jistotu v kinech zůstaňte, ale zatím to vypadá, že na vás na konci titulků nic zajímavého nečeká.
  • Bonusová scéna je pouze v polovině titulků. Nejde o žádný vtípek ala Groot v Guardians of the Galaxy, ale o nastínění něčeho budoucího.
  • V této „mezititulkové“ scéně není Spider-Man ani Ant-Man, neodkazuje na Captain America: The Civil War ani na Thor: Ragnarok, není v ní Thanos ani nově složený tým Avengers.
  • Mezititulková scéna odkazuje k něčemu „pozdějšímu“ než je Ant-Man, mohl by to být Doctor Strange? Strange jako možný hrdina titulkové scény Avengers 2 už v minulosti několikrát zmiňován byl.
  • Podle určitých indicií se zdá, že Hulk v závěru filmu neodletí do vesmíru.

Zdroj: Twitterové účty hollywoodských novinářů, kteří viděli film

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest