Jennifer Lawrence chce skončit s X-Meny

Jennifer Lawrence chce skončit s X-Meny | Fandíme filmu
V X-Men: Apocalypse Mystique v její současné podobně ještě uvidíme, ale co bude potom? Sophie Turner potom slibuje "jinou" Jean Grey.

Představitelé mladých verzí jednotlivých mutantů podepsali před natáčením X-Men: První třída smlouvu na tři celovečerní filmy, která po dokončení chystaných X-Men: Apocalypse bude naplněna. Představitel Beasta, Nicholas Hoult, se nedávno nechal slyšet, že by se pokračování nebránil, Jennifer Lawrence se k setrvání v sérii staví úplně jinak. V aktuálním rozhovoru byla na případná další pokračování tázána a když reportérovi odvětila, že Apocalypse budou její poslední x-menovskou zastávkou, zněla poměrně rezolutně.

Samozřejmě není vyloučené, že zajímavý scénář či tučný šek Jennifer nakonec přesvědčí, ale v současnosti její vyjádření nijak zvlášť nepřekvapí. Od roku 2011 ji vytěžují hned dvě velké ságy (X-Men a Hunger Games), přičemž herečka je dávno v situaci, kdy má absolutní volnost a role si může vybírat. Minimálně v X-Men: Budoucí minulost přitom měla v rámci širokého obsazení jen málo prostoru a to ještě musí trávit značnou část natáčení pod vrstvou modrého make-upu, která se nanáší bolestivé hodiny. Pokud by Lawrence dala mutantům skutečně vale, bude zajímavé sledovat, zda bude role přeobsazena nebo jakým způsobem se vlastně filmaři se ztrátou vypořádají.

Jednoduché to je momentálně u těch X-Menů, které známe z prvního filmu Bryana Singera z roku 2000. X-Men: Apocalypse se odehrávají o mnoho let dříve, a tak produkce mohla již známé hrdiny dle libosti přeobsadit mladšími tvářemi. Jednou takovou přeobsazenou mutantkou je i Jean Grey, kterou původně hrála Famke Janssen a teď ji nahradila Sophie Turner (Hra o trůny). Ta zatím o své postavě mnoho prozradit nemůže, nicméně fanouškům slíbila alespoň to, že se známou roli pokusí nějak ozvláštnit. Jmenovitě by měla být Jean Grey o něco naivnější, což vzhledem k nižšímu věku dává smysl.

X-Men: Apocalypse jsou pokračováním X-Men: Budoucí minulost. Děj filmu je zasazen do 80.let dvacátého století a hrdinové se v něm střetnou s Apocalypsem - prastarým mutantem ze starověku, který byl v Egyptě uctíván jako božstvo. Když se dostane do přítomnosti, rozpoutá kolem sebe ničivou spoušť na úrovni katastrofického filmu. Vedle hrdinů z X-Men: První třída, na které se snímek bude soustředit především, se setkáme také s mladšími verzemi již známých mutantů. V jednotlivých rolích hrají: Michael Fassbender (Magneto), James McAvoy (Profesor X), Jennifer Lawrence (Mystique), Nicholas Hoult (Beast), Evan Peters (Quicksilver), Rose Byrne (Moira MacTaggert), Oscar Isaac (Apocalypse), Alexandra Shipp (Storm), Kodi Smit-McPhee (Nightcrawler), Tye Sheridan (Cyclops), Jean Grey (Sophie Turner) a nejspíš i Hugh Jackman (Wolverine). Režíruje Bryan Singer, podle scénáře od Simona Kinberga, Mika Doughertyho a Dana Harrise. Česká premiéra je stanovena na 19.5. 2016.

Zdroje: Digital Spy, MTV

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest