Kniha života: Animovaný Den mrtvých

Kniha života: Animovaný Den mrtvých | Fandíme filmu
Polomexický animák pod záštitou Guillerma del Tora se noří po hlavě do mexické tradice a před časem vyšel u nás na DVD a Blu-ray.

Mexický animátor Jorge R. Gutierrez rozšířil své pole působnosti i na režisérskou činnost (kde jinde, než u animáku) a pomohl stvořit do detailu vymazlenou pohádku Kniha života (The Book of Life), za kterou byl nominován na Zlatý glóbus.

Do lásky Manola a Marie se vkládají zákeřné, nadpřirozené síly, kterým se povede dvojici od sebe oddělit. Manolo se musí postavit strachu a bez úhony projít nejrůznějšími světy, aby zachránil nejen lásku svého srdce. I když je dějová linka přímá jak letištní ranvej, fantastické světy skýtají mnoho možností, jak od tohoto faktu odvést pozornost. Tvůrci se je snaží využít, co je vidět v každém záběru a připravili veselou a milou oddechovou pohádku.

Hlasy postavičkám v původním znění propůjčili osobnosti jako Diego Luna (Mexická jízda, Terminál), Channing Tatum, Ice Cube (oba 21 a 22 Jump Street), Ron Perlman (Hellboy), Zoe Saldana (Avatar, Star Trek), Christina Applegate (Zprávař 1, 2), či Danny Trejo (Machete). Producentského postu se ujal Guillermo del Toro.

Film u nás před časem vyšel na DVD a Blu-ray a je označován za jakousi variaci Romea a Julie v mexických kulisách, trailer  pak dává vzpomenout na Burtonovu Mrtvou nevěstu. Tak či onak, diváky čeká seznámení se záhrobím v barevném hispánském stylu.  

Kniha života: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest