Vetřelec 5 by mohl navazovat rovnou na dvojku

Vetřelec 5 by mohl navazovat rovnou na dvojku | Fandíme filmu
Neill Blomkamp
Alespoň to tak působí z vyjádření režiséra Neilla Blomkampa. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: V rozhovoru pro francouzský magazín AlloCine Blomkamp upřesňuje, že trojku a čtyřku nechce nijak vymazat. Pouze jsou mu jednička a dvojka blíž, proto chce, aby jeho film s nimi byl "propojený". Co přesně to znamená? Pokud to režisér neprozradí během dalších rozhovorů k blížící se premiéře snímku Chappie, tak si na odpověď budeme nejspíš muset počkat.

Původní text: Jistě už víte, že se chystá nový Vetřelec, kterého zrežíruje Neill Blomkamp (District 9, Elysium) a podle všeho se v hlavní roli vrátí Sigourney Weaver. Projekt si prošel poměrně zajímavou evolucí, kdy jej neiniciovalo studio, ale sám Blomkamp. Ten připravil hrubý koncept, své nápady jemně poodhalil veřejnosti, připravil si tak pevnou půdu pod nohama a následně skutečně přesvědčil studio Fox, aby jej jeho vizi nechalo natočit. Ve starších článcích najdete podrobnosti a Neillovy grafické návrhy.

V aktuálním rozhovoru režisér uvedl, že chce, aby film působil „doslova jako genetický sourozenec Vetřelců“. V zápětí ještě doplnil: „Je tu Vetřelec, pak Vetřelci a pak tenhle film“. Naznačuje Blomkamp pouze to, že se atmosférou chce přiblížit k prvním dvěma filmům série? Anebo rovnou máme počítat s tím, že jeho snímek bude ignorovat Vetřelce 3 a Vetřelce: Vzkříšení? Zveřejněné obrázky by tomu napovídaly, protože je na nich mimo jiné k vidění desátník Hicks (Michael Biehn), tedy postava, která byla právě ve Vetřelci 3 zlikvidována.

Režisér dále mluvil o tom, že se chce vrátit k tradičnímu strachu z temných chodbiček, ve kterých na hrdiny číhá monstrum, freudovská noční můra. Sigourney Weaver ve stejném interview (oba dva společně propagují snímek Chappie) ještě jednou opakuje, že Vetřelec by si zasloužil důstojnější zakončení a Blomkamp takové zakončení celé ságy nabízí.

Zdroje: AlloCine, Sky Movies

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest