Deadpool: Velký průvodce postavami

Deadpool: Velký průvodce postavami | Fandíme filmu
Seznamte se s mutanty i obyčejnými lidmi, kteří budou dělat Deadpoolovi společnost.

Když jsme se dozvěděli, že v Deadpoolovi bude hrát Gina Carano, zpráva obsahovala také krátkou zmínku o tom, že se ve filmu skutečně objeví X-Men Colossus, tak jak vyplývalo z dříve uniklého scénáře. Někteří fanoušci projevili obavy, zda by Daniel Cudmore, který roli hrál doposud, dokázal vykreslit nuance, které uniklý scénář postavě připisoval. Naštěstí pro ně a bohužel pro Daniela, dál se bát nemusí, protože Cudmore na svém Twitteru odhalil, že v Deadpoolovi hrát nebude. Nevíme, zda se bude snímek odehrávat v takovém časovém období, že by jeho obsazení jednoduše nedávalo smysl anebo byla role zkrátka přeobsazena a filmaři doufají, že dosavadní představitel nikomu nebude chybět.

Dále se objevil výčet vedlejších rolí, které můžeme ve filmu čekat. Jednotlivé postavy jsou označeny ve zprávě castingové společnosti pseudonymy, avšak komiksy protřelý redaktor serveru ComicBookMovie se je pokusil spojit s postavami, které bychom měli na základě výše zmiňovaného scénáře ve filmu skutečně čekat:

První z nich je v castingové zprávě označována jako Ridge. Herci má být mezi třiceti a padesáti, je to velký svalovac, povrchní násilník, je nebezpečný, není příliš sebejistý a je to „tak trochu kokot“ se smyslem pro humor. Není to psychopat, mučení lidí si rozhodně neužívá, ale ani mu nijak nevadí. Podle CBM se jedná o Ajaxe, hlavního záporáka filmu, kterého podle hollywoodského zpravodaje The Wrap hraje Ed Skrein (Hra o trůny, nový Kurýr). V komiksech Ajax působil jako sadistický strážce v zařízení, ve kterém je hlavní hrdina Wade Wilson (Deadpool) podrobován stejné experimentální kůře, jež pomáhala stvořit Wolverina. Wilsona si Ajax vybral jako svého obětního beránka a neustále jej týral. Při útěku se jej tedy Deadpool pokusil zabít, avšak Ajax přežil, získal kybernetické tělo a v budoucnu se zaměřil na chytání uniklých vězňů. Herec má podepsanou smlouvu na případná tři pokračování.

Lindasy je něco přes 20, je atraktivní a působí světaznale. Je chytrá, odolná, krásná, ale také trochu zlomená. V životě to neměla jednoduché, takže má hroší kůži a je dost cynická. V životě dělá co musí, má smysl pro humor, je hodně ironická a sarkastická. Podle CBM se jedná o hlavní ženskou postavu, Vanessu Carlysle, což je v komiksech Deadpoolova přítelkyně, kterou Wade Wilson před svou přeměnou v superhrdinu opustil, když zjistil, že umírá na rakovinu. Vanessa by se ve filmu měla objevit bez nadlidských schopností (v komiksech je to také mutantka, známá jako Copycat). Postavu ztvární Morena Baccarin (Homeland, Firefly, Gotham, V, Stargate).

Simonovi je mezi 20 a 40 lety. Má zvláštní smysl pro humor, neustále trousí vtipy, je chytrý, ale trochu nešika. Hodně toho napovídá, pořád se snaží vydělat nějaké peníze. Stará se hlavně o sebe, ale k přátelům dokáže být loajální. The Wrap vypátral, že se jedná o roli, kterou bude hrát T.J. Miller (Silicon Valley, Transformers 4). Podle CBM se postava ve skutečnosti jmenuje Weasel, jedná se o Deadpoolova parťáka a nedobrovolného kamaráda. Je to technologický expert a dealer zbraní. Malá perlička závěrem: V komiksech chodil do školy s Peterem Parkerem. T.J. Miller se podle castingové zprávy rovněž upsal až na tři pokračování.

Shirlie má hrát černoška ve věku zhruba 70 až 80 let. Postava má být světaznalá, mít skvělý komediální timing, má být sarkastická a mít suchý smysl pro humor. Podle CBM se téměř určitě jedná o Slepou Al, která je něco mezi Deadpoolovým rukojmím a spolubydlící. Obě postavy se spolu milují i nenávidí zároveň a Al je pro Deadpoola něco jako tetička May pro Petera Parkera. Výhodou ve vztahu je, že pro svou slepotu nemůže Al (Alfreda) vidět Deadpoolovo znetvoření. Perlička na závěr: V komiksech Alfreda za druhé světové války krátce randila s Captainem Amerikou.

Keren má být mezi dvaceti a třiceti, má to být vážná tvrďačka. Podle CBM je to téměř stoprocentně Angel Dust, kterou bude hrát Gina Carano.

Kathy je náctiletá postava, znuděná světem, opět se skvělým komediálním timingem, sarkastická se suchým smyslem pro humor.

Albertovi má být mezi třiceti a padesáti, má to být velký, svalnatý, nebezpečný chlap.

U posledních jmenovaných redaktora CBM nic kloudného nenapadá, avšak Shirlie, Keren, Kathy a Albert nepodepisují smlouvu na tři pokračování, ale smlouvu na tři další filmy „v sérii“. To zřejmě znamená, že se mohou objevit v libovolném x-menovském filmu. U postavy Angel Dust (= Keren) jsme se už dříve dozvěděli, že je členkou Morloků - zvláště utiskovaných mutantů, kteří svůj život prožívají ukrytí v kanálech. Máme tedy Morloky čekat v jiném x-menovském filmu? Nebo snad dostanou vlastní celovečerák? Nebo se stanou součástí chystaného TV seriálu? Tak či tak to každopádně vypadá, že po změně časové kontinuity v X-Men: Budoucí minulost u Foxu začínají s čistým štítem a chtějí svět mutantů otevřít pořádně do široka.

Zdroje: THR, Comicvine, Daniel CudmoreJeff Sneider, CBM

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest