Captain America: Civil War - Baron Zemo jako záporák

Captain America: Civil War - Baron Zemo jako záporák | Fandíme filmu
Castingový zpravodaj slibuje, že uvidíme Capova tradičního oponenta. A kdy a kde se má natáčet?

V listopadu loňského roku Marvel oficiálně oznámil, že do svých služeb přijal Daniela Brühla (Rush, Good Bye, Lenin!), aniž by specifikoval, jakou roli si má v Captain America: Civil War zahrát. Hollywoodské zpravodaje od svých zdrojů zjistily, že má ztvárnit záporáka a někteří fanoušci už tenkrát spekulovali o tom, že by Brühl mohl hrát Barona Zema. Tuhle spekulaci teď zdánlivě potvrzuje castingový server MovieCastingCall.org. Poté, co se začátkem roku objevily falešné castingové zprávy o Spider-Manovi, jsem se snažil o MCC.org zjistit co nejvíc a zdá se, že stránka by mohla být legitimní. Funguje už déle než rok, žádné stížnosti na ni mezi pracujícími herci nejsou, starší zprávy korespondují se skutečnými castingy a majitelem stránky je jistý Alan Baltes, který se podle IMDb skutečně v castingovém světě pohybuje.

Legitimita serveru však stále ještě nemusí nutně znamenat, že jsou všechny uvedené informace přesné. Nicméně co všechno, kromě Barona Zema zpráva o Civil War zmiňuje? Natáčet se má opět v Atlantě, kde Marvel točí značnou část svojí produkce, první klapka má padnout 4. dubna, poslední 8. srpna. O ději mimo známých faktů zpráva uvádí, že se všechny osoby s nadpřirozenými schopnostmi musí registrovat u S.H.I.E.L.D.u. Znamená to snad, že rozpuštěná organizace bude Spojenými státy oficiálně obnovena, aby měl nadlidi kdo stíhat? Nebo castingový zpravodaj pouze vychází ze zápletky komiksové předlohy? To zatím nedovedeme určit.

Baron Zemo je jedním z předních oponentů Captaina Ameriky. Jeho poznávacím znamením je růžová škraboška, kterou má trvale přilepenou k obličeji. Zemo totiž za druhé světové války působil jako nacistický výzkumník a mimo jiné vyvinul velice silné lepidlo, které jej potřísnilo při souboji s Captainem Amerikou. V komiksech je zakladatelem zločinecké organizace Masters of Evil, sdružující celou řadu padouchů, kteří se chtěli pomstít Avengers. Nezní moc pravděpodobně, že bychom se něčeho podobného v současnosti mohli dočkat i na plátně, spíš by se filmaři mohli volně inspirovat příběhovou linií, ve které se Zemo utká s Buckym (Winter Soldier). Mohl by staré přátelé, Stevena a Buckyho, spojit společný nepřítel? To je samozřejmě čirá spekulace, takže jestli máte nějakou vlastní teorii, sem s ní - diskuse je vám otevřena.

Captain America: Civil War zpracuje klasický komiksový příběh, ve kterém americká vláda požaduje, aby se všechny osoby s nadpřirozenými schopnostmi zaregistrovali nebo budou stíhány. Část superhrdinů, v čele s Iron Manem, se za legislativu postaví a část hrdinů, v čele s Captainem Amerikou, proti ní vzdoruje. Vše spěje k enormnímu střetu. Scénář filmu napsali Christopher Markus a Stephen McFeely (Captain America 1+2), režírují Anthony a Joe Russo (Captain America 2). Česká premiéra je naplánována na 5.5. 2016.

Zdroj: Movie Casting Call obrázek: Comic Vine

Captain America: Občanská válka

12.04.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest