Arnold a Terminátor - Co je čeká?

Arnold a Terminátor - Co je čeká? | Fandíme filmu
Je v přípravě pátý díl Terminátora? Zahraje si v něm Arnold Schwarzenegger? Co se vlastně děje?

Arnold Schwarzenegger v roce 2003 potřetí vstoupil do kin jako ikonický Terminátor. Ještě na konci téhož roku se ale vzdal herectví, a stal se guvernérem státu Kalifornie. V úřadu vydržel až do letošního ledna. Terminátoří série mezitím pokračovala i bez něj. Nejprve se v roce 2008 dostal na televizní obrazovku nepovedený seriál Terminator: Sarah Connor Chronicles, aby rok na to vzal kina útokem regulérní čtvrtý díl – Terminator: Salvation. Ani nový film se však nedočkal nikterak nadšených ohlasů a v pokladnách víceméně propadl.

V následujících letech to se značkou vypadalo všelijak. McG, autor čtyřky, původně zamýšlel svůj příspěvek do série toliko jako první díl nové trilogie. Nehledě na finanční neúspěch Salvation, z nápadu definitivně sešlo, když společnost Halcyon, držitel práv, oznámila v srpnu 2009 bankrot. Od září byla značka na prodej a jednání se táhla až do února následujícího roku, kdy práva vydražila firma Pacificor. Ta se značkou žonglovala až do ledna letošního roku, kdy Arnold Schwarzenegger ukončil své guvernérské působení a ohlásil návrat na stříbrné plátno.

 

Arnold se vrací

Nabídky se mu jenom hrnuly, v jednu chvíli zvažoval prý až patnáct různých scénářů, mezi kterými se objevily i remaky Predátora a Běžícího muže. Zdaleka největší šanci mělo zhruba pět projektů. Tím prvním byl válečný příběh podle skutečné události – With Wings as Eagles, ve kterém by si Arnold zahrál postaršího německého vojáka, který dostane na konci války rozkaz postřílet skupinu dětí. Voják se nařízení vzepře a vyvede děti do bezpečí. Zhruba podobné šance měl snímek The Last Stand – první americký film talentovaného Korejce Ji-un Kima (Příběh dvou sester, Hodný zlý a divný). Arnie by dostal roli osamělého šerifa na Mexicko-Americké hranici, který má za úkol dopadnout uprchlého drogového dealera se superautem.

Nejdál pokročil pravděpodobně vývoj superhrdiny, který si říká The Governator. Arnold ho vymyslel společně s komiksovým guru Stanem Lee a plánoval postavičku propašovat do komiksových sešitů, animovaného seriálu a později také 3D filmu. Za seriál měl být zodpovědný Steven Banks, tedy člověk, který má na triku „hitovky“ jako jsou Spongebob nebo Jimmy Neutron. První teaser trailer naznačil, že seriál bude cílit na zhruba desetileté diváky a celý projekt všeobecně sklidil spíše rozpaky.

Server Deadline potvrdil, že se Schwarzenegger upsal ještě jednomu filmu – eastwoodovskému dramatu Cry Macho. Scénář napsal před svou smrtí sám autor knižní předlohy z roku 1975, pokusy o natáčení neúspěšně probíhaly už od začátku devadesátých let a před nástupem do funkce o látku projevil zájem i sám Arnold. Nakonec se dočkal a pod taktovkou režiséra Brada Furmana (natočil slušně hodnoceného Lincoln Lawyera) si měl zahrát dostihového trenéra, který po smrti svojí rodiny propadne depresím a alkoholu. Pokud nechce, aby ho jeho šéf vyhodil na dlažbu, musí pro něj unést z Mexika jeho syna. Děj nabere nečekané obrátky, když vyjde najevo, že jedenáctiletý synátor je pěkný výlupek a jeho matka se ho sama ráda zbaví.

 

Terminátor 5

Zdaleka největší rozruch ale vzbudily zprávy, že Arnold krouží kolem pátého dílu Terminátora. Jakmile se proslechlo, že se guvernér vrací k filmování, začalo studio Universal tlačit projekt, ve kterém by se Arnold spojil s režisérem Justinem Linem a scenáristou Chrisem Morganem. Tedy dvojicí, která má na svědomí úspěšnou a povedenou Rychlou a zběsilou pětku. Arnold nechtěl podepsat, dokud nebude mít v ruce dobrý scénář, ale podle všeho spolu s režisérem Linem hovořili. Práva na Linův projekt nakonec nezískal ani Universal ani žádné jiné velké studio, leč Annapurna Pictures producentky Megan Ellison, která má za sebou úspěšnou Opravdovou kuráž bratří Coenů a momentálně chystá například snímek P. T. Andersona The Master anebo novinku Kathryn Bigelow Kill Bin Laden.

Bohužel, šance na kvalitního Terminátora 5 pohasly stejně rychle, jako vzplály. Začátkem května Schwarzeneggerova manželka Maria Shriver odhalila mužovu nevěru a nemanželského syna, kterého Arnold v roce 1997 zplodil s rodinnou služebnou a od té doby ho tajně zajišťoval. Kromě rozvodového řízení má Arnold na krku také stát Kaliforni, který ho podezřívá, že během své vlády využíval bezpečnostní složky (a potažmo tedy peníze daňových poplatníků) k maskování dalších sexuálních avantýr. Schwarzenegger následně veřejně vystoupil s prohlášením, podle kterého se veškeré jeho filmové aktivity odsouvají na neurčito, aby se exguvernér mohl věnovat nápravě svého pochroumaného rodinného života.

Inu, rychle nabyl, rychle pozbyl. S Arnoldovým návratem to vypadalo nadějně, teď musíme zase čekat. Zda ale počkají uvedené projekty na Arnolda, anebo budou dál pokračovat i bez něj, není zatím zřejmé.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest