Sama nocí tmou: Černobílá upírka na skejtu

Sama nocí tmou: Černobílá upírka na skejtu | Fandíme filmu
Do našich kin se blíží hodně svérázný "íránský upíří western", který si rozhodně zaslouží pozornost všech fanoušků originálních filmů. Seznamte se, pusťte si trailer.

Za tajuplným názvem Sama nocí tmou (A Girl Walks Home Alone at Night), se skrývá černobílý romantický příběh z Blízkého východu s upírskou tematikou a hororovými prvky, často označovaný za „upírský western, který je zároveň filmovým debutem americké režisérky s iránskými kořeny.

Z takové kombinace může vzniknout snad jedině slátanina nebo hodně zajímavý film. A podle zahraničních ohlasů to zatím to vypadá na druhou možnost. Trailer ukazuje noční město plné nejrůznějších lidských individuí a spanilé putování hlavní hrdinky po něm. Jakoby na zdůraznění faktu, že se ve filmu střetává dobro a zlo, je točeno černobíle a se snahou o vizuálně úzkostlivou atmosféru. Jenže tábory zla a dobra taky nejsou tak jasné, jak se může zdát. Osamělá, bezejmenná upírka (Sheila VandArgo) totiž dle svého úsudku trestá zkažené a špatné lidi. Změny v jejím životě přijdou se setkáním s klukem (Arash Marandi), který snad jediný z toho města duchů ještě ví, co je dobré a co špatné.

Jméno režisérky a zároveň autorky scénáře je Ana Lily Amirpour a kromě vlastního natáčení také sama stanula před kamerou, když zastupovala představitelku hlavní role v některých skateboardových scénách. Z hereckého obsazení vám může být povědomý Marshall Manesh, známý divákům jako Ranjit ze seriálu How I met your mother. Další herci se objevují v menších, či větších rolích v různých seriálech.

Premiéra snímku je v ČR nastavena na 8.1.2015. Do slovenských kin dorazí o tři měsíce později, přesněji 9.4..

Sama nocí tmou: Trailer s českými titulky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest