Red Tails: Nejnovější trailer Lucasova válečného dramatu

Red Tails: Nejnovější trailer Lucasova válečného dramatu | Fandíme filmu
George Lucas produkuje válečné drama o letce černochů, která navzdory rasové diskriminaci bojovala během 2. světové války za svou vlast.

Už to vypadalo, že George Lucas bude do smrti dělat jen Star Wars a Indiany Jonese, ale pak se mu v roce 2009 konečně podařilo rozjet natáčení jeho vysněného projektu Red Tails. Příběh filmu se odehrává za druhé světové války a vypráví o letce zvané Tuskegee Airmen, ve které sloužili pouze piloti černé pleti. V té době něco neslýchaného, a tak hoši, navzdory svým schopnostem, nebojovali jenom s nacisty, ale i s předsudky svých krajanů. K dispozici měli pouze stará letadla a účastnili se jenom druhořadých úkolů, ale nakonec dostali příležitost zazářit, když přijali nebezpečnou misi, které se ostatní piloti báli zúčastnit.

Lucasem produkovaný příběh podle skutečných událostí natočil seriálový režisér Anthony Hemingway, scénář z Georgeova námětu rozepsali John Ridley a Aaron McGruder, dva neznámí, také převážně televizní tvůrci (I když je pravda, že Ridley v devadesátých letech napsal Stoneův U-Turn a námět ke Třem Králům). Mezi herci nenajdete žádná velká jména, pouze hlavních rolí se chopili Terrence Howard (James Rhodes v prvním Iron Manovi), pohasínající hvězda Cuba Gooding Jr. a naopak čím dál obsazovanější Bryan Cranston (momentálně chystá Argo či Total Recall). A bez zajímavosti není také to, že se film natáčel v Evropě, z velké části pak přímo u nás v Čerské republice.

Za málo peněz hodně muziky?

Natáčení v laciných destinacích, hromada bezejmenných herců a tvůrců, na tom všem se dá ušetřit, ale to všechno pořád nevysvětluje směšný rozpočet, který by údajně neměl být vyšší než 35 milionů dolarů! Protože podle trailerů je ve filmu ohromné množství akčních scén, které vypadají poměrně dobře. Tady buď někdo zatraceně kecá, anebo ILM (trikové studio) strýčka Lucase dodalo triky pro film gratis. Jinak si ten rozpor opravdu neumím vysvětlit. Popřípadě trailery lžou a ve filmu je akčních scén jen naprosté minimum.

Kromě skvělé akce film bohužel zatím působí lehce rozpačitým dojmem. Obzvlášť třetí, nejnovější, trailer je prošpikovaný patetickými výjevy a "velkými slovy". Starší upoutávky si v tomhle ohledu sice vedou o něco lépe a dokážou patos umírnit, rozprostřít a místy ho překlopit téměř v upřímně dojemné momenty, ale pořád je tu reálné riziko, že dostaneme jen další Pearl Harbor – tedy povedenou akci zalitou poněkud hůře stravitelnou omáčkou. Do amerických kin se film podívá v lednu příštího roku, datum české ani slovenské premiéry zatím nebylo stanoveno.

 

Red Tails: Trailer 3

 

Red Tails: Trailer 2 (kino teaser)

 

Red Tails: Trailer 1

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest