Krotitelé duchů: Ženský tým nebo Tatum s Prattem

Krotitelé duchů: Ženský tým nebo Tatum s Prattem | Fandíme filmu
Sony pilně pracuje na ženské variaci na Krotitele duchů. Co v ní chce studio vidět? O vlastní krotitelský film projevili zájem také Channing Tatum a Chris Pratt.

Nekonečná sága pokračuje. Tentokrát to ovšem vypadá, že na konci tunelu je konečně světlo. Nedávno zveřejněná komunikace studia Sony způsobila pořádný poprask a na povrch vyplouvají čím dál zajímavější informace. Aktuální situace kolem duchařské série vypadá následovně: nové "pokračování" Krotitelů duchů bylo svěřeno do rukou Paula Feiga (Ženy sobě) a premiéra je naplánována na rok 2016. Samotný Feig řekl, že je velkým fanouškem původního snímku a za žádnou cenu nechce udělat nic, co by v jeho očích předchozí filmy shodilo. Proto si myslí, že by bylo vhodné přesunout restartovaný příběh do současnosti a herecké obsazení úplně postavit na hlavu, tak, aby se s původní čtveřicí pomalu nedalo porovnávat.

Podle uniklých emailů sice projevil o hlavní mužskou roli zájem Ryan Gosling, prim by však hrály ženy. Ve hře jsou Ryanova stará známá Emma Stone, dále Jennifer Lawrence, Melissa McCarthy, Lizzy Kaplan (Masters of Sex) a Amy Schumer (Studio 30 Rock, Girls). Díky rozhovorům dále víme, že Jennifer Lawrence určitě měla schůzku přímo s režisérem Feigem, stejně jako Rebel Wilson (Ladíme, Pot a krev). Z uniklé korespondence vyplývá, že oslovené herečky projevily zájem.

O čem může film pojednávat? Šéfka Sony, Amy Pascal, si s Paulem Feigem vyměnila nějaké návrhy. Pokud se kterýkoliv z nápadů nakonec dostane do filmu, jedná se samozřejmě o spoilery! Čtěte tedy na vlastní nebezpečí.

Film rozhodně nemá být přímým pokračováním původních Krotitelů, jedná se o restart. Lidstvo se zatím s duchy nesetkalo, duchové mají být strašidelnější a krotitelky moderněji vybavené. Hlavním záporákem má být odsouzený vrah, kterého by ideálně hrál Peter Dinklage (Hra o trůny). Během jeho popravy dojde k obrovské bouři, která jej skrz elektrické křeslo změní v ducha a dá mu schopnost povolat armádu dalších duchů. Jednotliví duchové by měli být slavní zlosynové lidské historie (Dvojice tenhle nápad v korespondenci přirovnává k Noci v muzeu, kde také obživne celá řada historických postav).

Čtyři rozdílné hrdinky pak musí vymyslet, jak duchy zneškodnit a zachránit obyvatele New Yorku a celého světa. Film má být vtipný, strašidelný a plný akce. Krotitelky mají pracovat pro americkou vládu. Ta však existenci duchů oficiálně popírá, a tak má Krotitelky neustále veřejně pomlouvat a v zákulisí se jim pak omlouvat. Jako představitelku vlády by si Feig a Pascal dovedli představit Cecily Strong, komičku ze Saturday Night Live. Překvapivě to pořád ještě není všechno!

V létě projevil zájem o značku také Channing Tatum (21 Jump Street, Hon na lišku), který by rád natočil něco se svým kamarádem Chrisem Prattem (Strážci Galaxie, Jurský svět). A zalíbil se jim právě nápad děsivé komedie ze světa Krotitelů duchů. Film by produkovali bratři Russoovi (Captain America 2 a 3) a šéfové Sony nevylučují, že i tohoto „spin-offu“ by se jako režisér mohl chopit Paul Feig. Oba dva filmy by se navzájem doplňovaly, byly by zasazené do stejného světa. Šéfka Sony, Amy Pascal na celý návrh odpověděla nadšeným „saaaakra“, avšak nevíme, zda po prázdninách vyjednávání nějak pokračovala nebo byl nápad odsunut stranou, když se začal čím dál tím víc rýsovat film s ženskými hrdinkami.

Malé doplnění závěrem: Ačkoliv se mluví o restartu, určitá návaznost na starší filmy by být zachována mohla, protože e-maily opět zmiňují jednání s Billem Murrayem (největší hvězda předchozích dvou filmů). E-maily z rámci právního oddělení dokonce ukazují, že studio přemýšlelo o tom, že by se herce k návratu do série pokusilo donutit soudní cestou! Pokud by však skutečně k něčemu takovému mělo dojít, jen těžko si lze představit, že by z takového tahu měl někdo prospěch. Násilím donucený herec by jen těžko zlepšoval atmosféru na natáčení a podal dobrý výkon.

Nějakých Krotitelů duchů se jednoduše dočkáme a původní herci v nich téměř určitě figurovat nebudou. Na co byste si tak v budoucnosti zašli raději? Na ženské komando? Na krocení v podání Tatuma s Prattem? Nebo vás neláká ani jedna varianta?

Zdroje: The Daily Beast, The Daily Beast II, The Daily Beast III, Vulture, MTV, Today

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest