Star Trek 3: Aktuální kandidáti na režii

Star Trek 3: Aktuální kandidáti na režii | Fandíme filmu
K tomu další podrobnosti o odchodu původního režiséra, Roberta Orciho.

Server Deadline, který jako první informoval o tom, že Roberto Orci nakonec nenatočí Star Trek 3, teď přináší seznam jeho možných náhradníků, o kterých momentálně zástupci studia uvažují. Aktuální výběr neobsahuje jméno Edgara Wrighta, kterého na pozici možného náhradníka Deadline pasoval v předchozím článku. Kdo by tedy mohl natočit příští Star Trek? Nejžhavějším kandidátem má být Rupert Wyatt, režisér Zrození Planety opic, který momentálně chystá do kin drama The Gambler. Dále mají být ve hře Duncan Jones (Měsíc, Zdrojový kód), Morten Tyldum (Kód Enigmy, Lovci hlav), Daniel Espinosa (Child 44, Nepřítel pod ochranou) a Justin Lin (Rychle a zběsile 3-6). Je však třeba dodat, že Jones dokončuje Warcraft, Lin by mohl točit další díl Rychle a zběsile a Espinosa drama Boston Strong. Nejspíš tedy nebudou mít čas. I tak: Líbil by se vám někdo z jmenovaných, nebo doufáte, že se studio poohlédne ještě někde jinde?

Režii by se nebránil ani Jonathan Frakes, kterého podporuje menší fanouškovská kampaň. Nezní však příliš pravděpodobně, že by studio nabídlo takovýto úkol šedesátníkovi, jenž poslední celovečerní film točil před deseti lety. Frakes hrál ve starších Star Trecích velitele Rikera, zrežíroval několik epizod seriálu, ale především režíroval Star Trek: První kontakt a Star Trek: Vzpouru.

Orci se také nepřímo vyjádřil ke svému odchodu a negativním tvrzením šéfredaktora serveru Badass Digest, který jej v zásadě označil za negativní element produkce. Roberto tvrdí, že se na filmu bude i nadále podílet, bude jedním z těch, kteří vyberou nového režiséra. Popírá, že by byl antagonistický k Joeovi Cornishovi, předchozímu kandidátovi na režii, a také popírá, že v jeho scénáři bylo cestování časem. Orci nezmiňuje, zda bude k natáčení použit jeho scénář nebo se začíná znovu od nuly. Zatím prý nemůže prozradit, proč odešel, jedna jeho odpověď však jakoby naznačovala, že odešel na nějakou vyšší pozici. Orci se vyjádřil v diskusích na fanouškovském serveru TrekMovie.com, nejsem si však jistý, nakolik lze potvrdit pravost jednotlivých příspěvků. V minulosti Orci komentáře na Trekmovie.com prokazatelně psal, avšak v současnosti pod jeho přezdívkou může anonymně do diskuse přispět naprosto kdokoliv. I nepříliš konkrétní vyjádření tak raději berte s určitou rezervou.

Zdroje: Deadline, Trek Movie I, Trek Movie II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest