Spojení X-Menů a Fantastické čtyřky je v plánu

Spojení X-Menů a Fantastické čtyřky je v plánu | Fandíme filmu
Tisíckrát bylo spojení dvou značek připuštěno i vyloučeno, teď se o něm mluví zas. A jak to bude s Wolverinem v X-Men: Apocalypse?

Budování propojených světů je v Hollywoodu velký hit a na pořadu dne je obzvlášť u komiksových filmů, pro které je společné univerzum přirozené už kvůli kresleným předlohám, v nichž se různorodí hrdinové navzájem potkávají jak na běžícím páse. Studio Marvel s propojováním začalo, následovat se jej pokusí Warner se svými DC komiksy. Většina filmových fanoušků se naopak pošklebuje snahám studia Sony, které se pokouší vybudovat propojený svět s jedním jediným populárním hrdinou, Spider-Manem. Provázaný vesmír staví svým způsobem už delší dobu také studio Fox, kterému patří práva na X-Meny a Fantastickou čtyřku. X-Meni jsou jednou z nejpočetnějších hrdinských skupin vůbec a když se podíváme na jejich dosavadní filmografii, tak všechny filmy alespoň volně provázané jsou. Komplikovanější to je s připojením Fantastické čtyřky.

Její propojení s X-Meny bylo mnohokrát slibováno i zpochybňováno samotnými filmaři. Hlavní argument pro propojení? Propojené filmy letí, fanoušci budou zvědaví, účetní studia taktéž. Hlavní argument proti? Scenárista Simon Kinberg jeden čas tvrdil, že na Fantastické čtyřce ve světě plném mutantů najednou není nic moc Fantastic. Příběh o vystrašené čtveřici by mohl působit nepřirozeně, pokud by nepadla sebemenší zmínka o tom, že by osamělým vyděděncům vlastně mohli pomoci mutanti, kteří jsou na život se schopnostmi dávno zvyklí. V posledním rozhovoru už ale Kinberg mluvil o tom, že spojení obou značek je tak lákavé, že jej filmaři nakonec třeba přece nějak rozlousknou. A teď se na světlo dostal z dalších uniklých mailů ze studia Sony.

V něm Michael DeLuca, jeden z prezidentů výrobní divize Columbia Pictures, píše kolegovi o možnostech propojených filmů ze světa Spider-Mana a při té příležitosti dodává, že nedávno mluvil se Simonem Kinbergem a ten mu prozradil, že Fox postupně směřuje ke společnému filmu X-Menů a Fantastické čtyřky. Mail byl odeslán v polovině října, tedy zhruba v době, kdy Kinberg v rozhovoru pro veřejnost uváděl, že taková varianta není zcela vyloučená. Sečteno podtrženo, pokud nová Fantastická čtyřka v kinech uspěje, můžeme se domnívat, že se Fox o propojení značek minimálně pokusí.

O mutantech se aktuálně rozpovídal také Hugh Jackman, představitel Wolverina. Momentálně chystá novou Wolverinovu sólovku, společně s režisérem Jamesem Mangoldem, avšak připustil, že před časem mluvil i s tvůrci X-Men: Apocalypse. Nesmí prozradit, na co vlastně se můžeme těšit, ale zároveň prý také všechny záležitosti nejsou zcela doladěné. Každopádně má být další propojování x-menovského světa opravdu nápadité. Jackmanova (ne)odpověď tak zjevně dále potvrzuje, že Wolverina v X-Men: Apocalypse skutečně uvidíme, tak jak jsme předpokládali už delší dobu. Hlavní otázkou tak zřejmě je, kolik prostoru ve filmu bude mít.

Zdroje: The Daily Beast, Happy Sad Confused

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest