Box Office: Exodus je pohroma biblických rozměrů

Box Office: Exodus je pohroma biblických rozměrů | Fandíme filmu
Christian Bale jako Mojžíš moc lidí nepřesvědčil. Zachrání ho vánoční sezóna? Hobit jinak startuje ve velkém na mezinárodních trzích.

Tak tohle nevyšlo. Ještě minulý víkend jsme předpovídali Exodu: Bohům a králům otvírák ve výši 45 mega. Nutno říct, že jsme nebyli sami. Film ale stěží utržil při premiérovém víkendu polovinu a končí se slabými 24,5 miliony dolarů. Tohle je menší částka než 44 mega, které měl v březnu Noe. Ne, jinak. Tohle je menší částka než měl Son of God, snímek sestříhaný pro kina z již odvysílané televizní minisérie, který otvíral s 26 miliony! Ridleyho Scotta teď můžou zachránit jen dvě věci: 1) zahraniční tržby, které nejsou úplně zlé a aktuálně se pohybují okolo 32 milionů dolarů. 2) prosinec coby měsíc, který v dlouhodobějším výhledu přeje téměř každému filmu. Pokud se na Exodus chystá starší publikum někdy za týden či dva, tak se Foxové nemusí bát, že peníze nepotečou. Pokud ale návštěvníky urazily některé výroky produkce nebo četli odstrašující recenze, tak budou hollywoodští faraóni ještě rádi za trochu kobylek a komárů.

Na dvojce jinak Hunger Games: Síla vzdoru s 13 miliony dolarů. Jsme aktuálně na 610 milionech celosvětově, z toho Amerika přispívá 277 miliony dolarů. U Tučňáků z Madagaskaru se také nic nezměnilo, v tomhle případě je to ale na rozdíl od HG špatná zpráva, protože film je v Americe jenom na 59 mega. Naštěstí ze zbytku světa přiteklo už 100 milionů.

Druhá novinka toho týdne pochází od komika Chrise Rocka, který si napsal a natočil povedenou komedii Top Five (a ta je v první pětce). Kritici jednoznačně film doporučili a diváci se také dostavili v hojném počtu, ačkoli je trochu omezoval počet kin. Otvírák za 12,5 milionů je jednoduše slušný a po zbytek roku bude film určitě jasnou volbou pro diváky hledající pohodovou vánoční komedii.

Velká čísla se otáčela i v limitovaném nasazení, kam se vřítil Inherent Vice režiséra Paula Thomase Andersona. Kritici byli trochu vyvedení z míry, protože se Anderson údajně pokusil o komedii a kdo zná jeho předchozí tvorbu, tak asi ví, že to nebyla komedie nijak přímočará. Sedmdesátková detektivka s hvězdným obsazením končí s 330 000 dolary z pěti kin, takže rozhodně bylo narváno a uvidíme, jestli bude i v lednu, až film zamíří do širokého nasazení.

A samozřejmě do většiny evropských kin zavítal Hobit: Bitva pěti armád. Ačkoli kritici zatím spíše průměrují, film utržil za dva dny 27 milionů dolarů, ve většině států ukořistil první příčku kasovních žebříčků a dokonce zlomil pár rekordů, což může znít parádně, ale při bližším pohledu zjistíme, že šlo o nejlepší letošní otvírák na Novém Zélandu a nejlepší otvírák v Rusku, což nám dává pořád jen nějaké 3 miliony dolarů. (Pozn. editora: V neděli v noci už má Hobit 117,6 milionů)

Příští týden je tedy jistý. Hobit na jedničce, za ním Noc v muzeu 3 a muzikál Annie. A protože nám jde tipování očividně docela zle, tak pište konkrétní tipy vy. Jaký bude mít Hobit otvírák? 70, 80 nebo 90 milionů?

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest