Preview: Šílený Max - Fury Road

Preview: Šílený Max - Fury Road | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Legendární postapokalyptická akce s Melem Gibsonem se vrátí.

Je to už 24 let, kdy byla dovršena postapokalyptická trilogie Šílený Max. Příběh policisty Maxe, kterému motorkářský gang zabije rodinu  a on pak touží po pomstě, je situován do Austrálie blízké budoucnosti, kdy přeživší války globálních rozměrů paběrkují v troskách lidské civilizace. Akční sci-fi film režiséra George Millera udělal z teprve třiadvacetiteletého Mela Gibsona hvězdu a nastartoval jeho úspěšnou kariéru. Samotné snímky  se staly kultem, hlavně pak druhý díl - Šílený Max 2: Bojovník silnic - který dodnes platí za jeden z nejlepších postapokalyptických filmů vůbec.

V následujících letech se Mel Gibson posunul k velkolepým zítřkům (I když momentálně se snaží spíš očistit ze svých skandálů, mimo jiné natočením biblického příběhu o Judovi), zatímco George Miller se pomalu přesunul ke slaboučkým filmům pro děti a dnes nás krmí zázraky jako je Happy Feet 2. Svou upadající kariéru se Miller snaží vzkřísit sázkou na jistotu a připravuje v pořadí čtvrtého Šíleného Maxe, zatím s podnázvem Fury Road. Co o projektu zatím víme? 

Nějakou dobu George Miller uvažoval o natočení animovaného Maxe, ale rychle se vrátil k vizi hraného filmu. Děj se bude odehrávat krátce po událostech Dómu hromů, a jak už to tak v dnešní době u pokračování bývá, Miller plánuje natočit na jeden zátah hned dva filmy. Jeden by měl mít podtitul Fury Road, druhý Furiosa. Dále už režisér učinil toliko neurčitý slib, že se můžeme těšit na na "obrovské množství kaskadérských kousků".

Co se týče hereckého obsazení, tak je jisté, že Mel Gibson se ve filmu neobjeví a to ani v malé vedlejší roličce. Ale náhrada se zdá být adekvátní. Hlavní roli po něm převezme stále oblíbenější Tom Hardy (Počátek, The Dark Knight Rises). Dále se pro film počítá s oscarovou herečkou Charlize Theron (Zrůda), Nicholase Houltem (Beast v X-Men: First Class), Zoë Kravitz (dcera Lennyho Kravitze, ve First Class si zahrála okřídlenou Angel) a málo známou Adelaide Clemens.

Na scénáři spolupracoval i tvůrce kultovních komiksů Brendan McCarthy, který pro film navrhl spoustu vozidel a nových postav. A když už jsme u aut, tak jejich fotografie už spatřily světlo světa. Co zaujme na první pohled, tak je to jejich vzhled, který se nese v duchu Šíleného Maxe a přesně do snímku pasuje. Přesvědčte se v galerii. Natáčení Šíleného Maxe muselo být několikrát odloženo, jednou kvůli finanční krizi, podruhé kvůli nepřízni počasí v Austrálii. Doufejme, že nyní, když se zdá být vše v pořádku, natáčení začne a my se čtvrtého pokračování dočkáme co možná nejdříve. Podle slov Toma Hardyho by totiž mělo natáčení začít v dubnu 2012

Fotky přineslo diskusní forum serveru Mad Max Movies

Šílený Max: Zběsilá cesta

07.05.2015 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Preview: Šílený Max - Fury Road | Fandíme filmu Preview: Šílený Max - Fury Road | Fandíme filmu Preview: Šílený Max - Fury Road | Fandíme filmu Preview: Šílený Max - Fury Road | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest