Na vítězné vlně: Drama o týmu, který 12 let neprohrál

Na vítězné vlně: Drama o týmu, který 12 let neprohrál | Fandíme filmu
Jim Caviezel trénuje jeden z nejúspěšnějších sportovních týmů v dějinách a teď spolu s ním dorazil na DVD. Podívejte se na trailer.

Solidních sportovních dramat není nikdy dost, a tak sportovní fanoušek dozajista ocení každou další novinku v této oblasti. Poslední takovou je film Na vítězné vlně (When the Game Stands Tall) režiséra Thomase Cartera, jehož doposud nejvýznamnějším počinem je snímek Policajt ze San Francisca s Eddiem Murphym. Film Na vítězné vlně je adaptací stejnojmenné knihy Neila Hayese, z roku 2003. Příběh, který je inspirován skutečnými událostmi, přepsal do filmové podoby scénárista Scott Marshall Smith. Ten se mimo jiné podílel na tvorbě scénáře pro film Franka Oze, The Score, z roku 2001.

Na vítězné vlně vypráví skutečný příběh o středoškolském trenérovi, Bobovi Ladouceurovi, jehož fotbalový tým neprohrál v letech 1992 – 2004 neuvěřitelných 151 utkání v řadě, čímž stanovil rekord, který je srovnatelný jen s několika málo podobnými počiny v historii amatérského sportu ve Spojených státech (a možná nejen tam).

Hlavní roli ztvárnil Jim Caviezel (Umučení Krista), asistenta hlavního kouče si zahrál Michael Chiklis (Fantastická čtyřka). Z vedlejších rolí lze ještě zmínit Clancyho Browna (Vykoupení z věznice Shawshank), ostatní role si zahráli vesměs mladí, málo známí herci. Film měl celosvětovou premiéru 4. srpna, k nám se dostává až nyní, rovnou na DVD. Jestli stojí za to, ho vidět, posuďte sami podle traileru.

Na vítězné vlně: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest