Avengers: Infinity War - Kdy a kde se bude natáčet?

Avengers: Infinity War - Kdy a kde se bude natáčet? | Fandíme filmu
Natáčení Avengers 3 a 4 je údajně až nečekaně blízko. Musí si projekt hledat nového režiséra? A jak vypadá kompletní natáčecí rozvrh Marvelu?

Značná část filmů od Marvelu se natáčí v londýnských Pinewood Studios, není tedy divu, že aktuální informaci přináší britský The Daily Mail. Podle deníku se ve slovutných ateliérech budou točit také Avengers Infinity War I a II. Oba díly se mají točit naráz a první klapka má padnout „později během příštího roku“. Pokud se informace potvrdí, bude rozvrh Marvelu v příštích letech hodně divoký! Pojďte si projít rozpis společně se mnou:

Avengers: Age of Ultron musí stihnout premiéru v dubnu 2015. Momentálně probíhá postprodukce a po novém roce čekají štáb ještě dva týdny dotáček (podrobnosti později v samostatném článku).

Ant-Man má premiéru v červenci 2015, momentálně se stále natáčí.

Captain America: Civil War má premiéru v květnu 2016, tiše nabírá obsazení, zřejmě se dokončuje scénář a podle poslední dostupné informace by se mělo začít točit v dubnu 2015.

Doctor Strange bude uveden v listopadu 2016, také se dokončuje scénář a horečnatě se shání představitel hlavní role. Naposledy jsme slyšeli, že by natáčení mohlo začít už na přelomu roku, ale je pravděpodobné, že přípravy budou trvat o něco déle. Možná se štáb nastěhuje do londýnských studií po dokončení dotáček Avengers 2?

Guardians of the Galaxy 2 mají premiéru v květnu 2017. Zatím víme pouze to, že se připravuje scénář a začátek natáčení "se řeší". Nejpozději k němu musí dojít tak rok před premiérou.

Thor: Ragnarok bude uveden jen o dva měsíce později (červenec 2017) a Chris Hemsworth na letošním Comic-Conu prozradil pouze to, že do natáčení "ještě zbývá dost času". Opět je jasné, že se začne nejpozději s ročním předstihem. Scénář se píše.

Ještě méně víme o Black Pantherovi. Premiéru má v listopadu 2017, natáčení i v tomto případě musí začít alespoň o rok dříve, pokud se má všechno stihnout. Možná známe jméno jednoho z režisérských kandidátů.

V květnu 2018 pak bude mít premiéru první polovina Avenegrs: Infinity War, Captain Marvel a Inhumans přijdou za tak dlouhou dobu, že by jejich natáčení na Infinity War nemělo mít vliv. 

Kdyby se potvrdila zpráva The Daily Mail, měl by Marvel na přípravu dvou naráz natáčených částí Avengers: Infinity War asi dva a půl roku. Což je čas, který je pro podobný monster projekt dost možná nezbytný, ale i tak vyvstávají určité otazníky. Jak sami vidíte výše, natáčení se bude překrývat s natáčením řady dalších filmů. Pro herce i další personál, kteří budou pracovat na více než jednom projektu, budou nadcházející léta logistická chuťovka. Budou se muset sladit termíny natáčení jednotlivých herců, propagace filmů, kapacity ateliérů i postprodukčních firem, ale také časový harmonogram Kevina Feigeho, šéfa Marvelu, který na jednotlivé filmy rád dohlíží osobně.

Víme, že se scénář chystá ke Guardians of the Galaxy 2, Thorovi 3 nebo Inhumans. Je tedy pravděpodobné, že vzniká už i scénář k Avengers 3+4, ale je lehce neobvyklé, že zatím netušíme ani náznakem, kdo by mohl filmy psát, pokud má být produkce tak blízko. Navíc, opravdu Marvel zařadí nové postavy do masivní týmovky ještě před tím, než si ověří, jak postavy zabírají v kinech (např. Dr. Strange) nebo dokonce ještě před tím, než dané postavy začnou točit vlastní film (Captain Marvel)? Je si Marvel tak moc jistý svým plánem? Nebo spoléhá na pozdější dotáčky, přetáčky a kouzla ve střižně a během digitální postprodukce? Je pravda, že další díly Hobita také vypadají úplně jinak, než když Peter Jackson začal před lety natáčet. 

A když už je řeč o postprodukci, podle starších zpráv mají Infinity War natáčet bratři Russoovi, kteří však v době údajného začátku natáčení třetího a čtvrtého avengerského filmu budou pořád ještě zaneprázdnění dokončováním Captaina Ameriky 3. Co víc, možná ho závěrem roku 2015 budou pořád ještě točit! Tím nechci říct, že by informace The Daily Mailu byla zcela nepravděpodobná, ale pokud by se začali Agengers: Infinity War filmovat o něco později, asi by na tom nebylo vůbec nic překvapujícího. Nebo se s spolu s aktuálním tvrzením ukazuje, že film nebudou točit Russoovi, ale někdo úplně jiný?

Ať už se ale dvojitá produkce dá do pohybu kdykoliv a na režisérskou sesli se posadí kdokoliv, bude to pro všechny zúčastněné opravdová makačka.

Zdroje: The Daily Mail, Collider, Collider II

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest