Wonder Woman: Plánují se hned tři filmy?

Wonder Woman: Plánují se hned tři filmy? | Fandíme filmu
Potenciálně nás čeká jeden z originálnějších komiksových filmů současnosti. A kdo by mohl režírovat? Hledá se žena!

Co bylo na prvním Captainovi Amerikovi jedinečné? Byl to dobový film. Padouši sice měli laserová děla, ta však byla krásně retro a Cap proti nim bojoval v hnědé kůži, s vojenskou přilbou na hlavě. O něco podobného by se podle serveru Bleeding Cool mohla pokusit Wonder Woman. Podle serveru má film začít na Paradise Islandu, osamělém ostrově, kde sídlí mocné Amazonky, odříznuté od vnějšího světa. Amazonky mezi sebou budou bojovat o moc, dokud na ostrov nedorazí muž, který je bude žádat o pomoc s problémem ve světě lidí. S jeho příchodem se dozvíme, že je rok 1920. Do služby se přihlásí naše hrdinka, Diana (Gal Gadot), která následně bude konfrontována se světem, kde mají ženy k rovnoprávnosti stále ještě hodně, hodně daleko.

Wonder Woman 2 se pak má odehrávat na počátku druhé světové války, tedy ve stejné době, v jaké začínal i populární televizní seriál ze sedmdesátých let 20. století. Wonder Woman 3 se má odehrávat v současnosti, v dobách Justice League. A možná právě zmínkou o druhém a třetím díle ztrácí zpráva Bleeding Cool na důvěryhodnosti. Gal Gadot původně podepsala smlouvu na tři celovečerní filmy. Už takhle ji oficiálně máme vidět v Batman v Superman: Dawn of Justice, ve Wonder Woman, v Justice League: Part One a v Justice League: Part Two. Poslední jmenovaný film bude uveden v roce 2019 a oficiálně Warner odhalil své komiksové plány do roku 2020. Z celé série jsme zatím viděli jen jeden jediný film (Muže z oceli), nikdo nemá nejmenší tušení, jaký bude o Wonder Woman divácký zájem a přesto máme věřit, že má Warner naplánované hned tři hrdinčiny sólovky, zhruba do roku 2025? Celé to zní opravdu hodně divoce. Na druhou stranu, Wonder Woman jako dobový film zní lákavě, co říkáte? Mohli bychom tak rovnou počítat s tím, že samostatné filmy ostatních hrdinů budou také prequely?

Ale zpátky na zem, k důvěryhodnějším informacím. Spolehlivý The Hollywood Reporter tvrdí, že pro Wonder Woman studio hledá ženskou režisérku. Magazín Forbes pak následně přinesl seznam potenciálních kandidátek. Forbes není zrovna pověstný odhalováním novinek (specializuje se spíš na finanční analýzu) a celý seznam působí jednoduše jako seznam všech ženských autorek, které by teoreticky mohly mít nějakou šanci, ale pro úplnost jej přikládáme:

Na seznamu samozřejmě nemůže chybět neznámější ženská režisérka vůbec, Kathryn Bigelow. Bigelow je první ženská režisérka, jež získala Oscara a má na svědomí snímky jako Bod zlomu, Smrt čeká všude nebo 30 minut po půlnoci. Pak je tu Catherine Hardwicke, žena zodpovědná za Twilight, Červenou Karkulku, ale také Legendy z Dogtownu. Pak je tu Mimi Leder, režisérka Peacemakera, Drtivého dopadu a řady seriálů. Julie Taymor se může pochlubit chválenými filmy Frida či Napříč vesmírem. O dost horší reputaci má Karyn Kusama, jež se pro změnu může „pochlubit“ Boxerkou, hororem Jennifer's Body a sci-fi Aeon Flux. A abychom si ženské herečky vyjmenovali snad už úplně všechny, točí se kolem blíže nespecifikovaného komiksového filmu prý také Michelle MacLaren (The Walking Dead, Hra o trůny) a Tricia Brock (Breaking Bad, United States of Tara).

Opravdu, jak sami vidíte, na seznamu „potenciálních režisérek“ je pro jistotu opravdu nabito, takže mu zatím nepřikládejme až takovou váhu, nicméně co říkáte na zprávu, že by Warner byl rád, kdyby film točila žena?

Zdroje: Bleeding Cool, Forbes, THR

Wonder Woman

25.05.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest