Ex Machina: Další experiment s umělou inteligencí

Ex Machina: Další experiment s umělou inteligencí | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Scenárista Dredda nás láká na vlastní komorní sci-fi prvními ukázkami a obrázky. A nevypadá to vůbec špatně.

Že se scenárista Alex Garland rozhodl vstát od psacího stolu a poprvé se postavit za kameru, víme od minulého roku. Ex Machina je jeho režijní prvotina a má se jednat o psychologický sci-fi thriller, jehož stěžejním motivem je milostný trojúhelník mezi dvěma muži a krásnou robotickou dívkou. Film slibuje, že se bude dotýkat velkých myšlenek o povaze vědomí, emocí, sexuality, pravdy a lži". Ve filmu se setkáme s mladým programátorem Calebem Smithem, který vyhraje v soutěži týden v horském panství, ve společnosti svého podivínského zaměstnavatele Nathana Batemana. Při pobytu mu jeho šéf sdělí, že je důležitou součástí experimentu, který má otestovat inteligenci uměle vytvořené robotické bytosti jménem Ava. Bude ale zkouška probíhat podle plánu?

Roli programátora připadla Domhnallu Gleesonovi a úlohu jeho šéfa získal Oscar Isaac. Oba herce příští rok uvidíme v nových Star Wars. Robota ženského pohlaví si zahrála Alicia Vikander (Anna Karenina). Americká premiéra se očekává 10. 4. 2015.

Jasnější představu o filmu si můžete udělat dvěma upoutávkami. Obě dvě vypadají hodně zajímavě. Já osobně snímky o zkoumání umělé inteligence vždy rád vítám, takže snad tohle bude jeden z dalších titulů, na které se lze těšit. Doufejme, že si to Ex Machina namíří v příštím roce i do našich kinosálů.

Ex Machina: Dvě ukázky

Zdroj: Collider

Zdroje obrázků: IMP Awards, Indiewire

Galerie: 4

Ex Machina: Další experiment s umělou inteligencí | Fandíme filmu Ex Machina: Další experiment s umělou inteligencí | Fandíme filmu Ex Machina: Další experiment s umělou inteligencí | Fandíme filmu Ex Machina: Další experiment s umělou inteligencí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest