Příběh dětí a filmu: Filmy o dětech, pro děti a tak dál

Příběh dětí a filmu: Filmy o dětech, pro děti a tak dál | Fandíme filmu
Po dějinách filmu jako takového se Mark Cousins (Příběh filmu: Odyssea) zaměřil na jeden segment světové kinematografie - dětský film.

Mark Cousins je velkým fanouškem a znalcem filmové tvorby. Jeho dokumentární televizní seriál Příběh filmu: Odysea (2011) se zabýval filmem jako takovým, co jej definuje a zda jsou peníze opravdu tím nejdůležitějším prvkem při jeho tvorbě. V loňském Příběhu dětí a filmu se tentokrát zaměřil (jak již název napovídá) na děti, hrající důležitou roli ve filmech. Nejedná se však přímo o dokument, jako spíše o subjektivní náhled na věc. Snímek si svoji premiéru střihl na festivalu v Cannes a kromě mnoha dalších se v roce 2013 promítal také na filmovém festivalu v Karlových Varech a v rámci Be2Can.

Příběh dětí a filmu je takovou koláží různých filmů s dětským obsazením, které Cousins považuje za důležité a jedinečné. Zbožňuje, když dá režisér dětem „na place“ trochu volnosti a ony poté projeví svoji přirozenost. Ve snímku nechybí takové kousky jako Chaplinův Kid nebo Spielbergův E.T. - Mimozemšťan. Kromě nich však film ukazuje i spousta jiných, méně známých filmů, které ale jistě stojí za zhlédnutí. To vše proložené domácím videem režisérova synovce a neteře.

Níže můžete zhlédnout dvě ukázky a „making of“ video a na celý film se můžete jít v současnosti podívat do kin v ČR i na Slovensku, kde se občas objeví v kinech, popřípadě si jej můžete pustit online.

Příběh dětí a filmu - trailery

Příběh dětí a filmu - Film of filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest