Strážci Galaxie boří v kinech další milníky

Strážci Galaxie boří v kinech další milníky | Fandíme filmu
Parta neznámých komiksových podivínů z druhé strany vesmíru, si postupně podává všechnu konkurenci.

Kdo by to byl řekl. Ještě v létě panovaly obavy, že tentokrát to Marvel přehnal. Už když na plátna uváděl milionáře v železných spoďárech, severského boha hromu zasazeného do současnosti nebo chlapíka s Americkou vlajkou na prsou, ťukali si mnozí na čelo. Jak ukázala historie, ve svých odhadech se mýlili. Potom, co studio ohlásilo, že lidské podivíny nahradí mluvící mýval a chodící strom, byli si skeptici jistí, že tahle sázka už prostě vyjít nemůže. Vyšla a pořádně.

Včera Strážci Galaxie překročili v kinech hranici 700 milionů dolarů a trhají další a další rekordy. Už sedmisetmilionová meta je sama o sobě úctyhodná, ale jsou tu další milníky. Minulý víkend Strážci otevřeli v Číně, kde okamžitě zlomili říjnový premiérový rekord. Dále jde o třetí film konglomerátu Disney, který letos v kinech překročil 700 milionů, o nejnavštěvovanější film letošního roku v USA (a jediný, který překonal hranici 300 milionů) a o šestý nejnavštěvovanější film celosvětově.

Což se navíc bude dále vyvíjet. Guardians mají momentálně na kontě 705 milionů a je docela dobře možné, že se jim podaří překonat Maleficent se 757 miliony. Na první příčku se jim dosáhnout nepodaří, miliardoví Transformers 4 mají příliš velký náskok. Přesto se Guardians posunou v žebříčku samotného Marvelu. Za třetím Kapitánem Amerikou 2 zaostávají už jenom o devět milionů a přeskočí jej ještě tento víkend. Hned po prvním filmu se tak stanou třetí nejsilnější značkou Marvelu, hned po Avengers a samostatném Iron Manovi. Chystaná dvojka má tak všechny předpoklady k překročení miliardy, a kdyby se ke Strážcům skutečně připojil Hulk, bude jejich potenciál vskutku astronomický.

Zdroje: Deadline, BOM

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest