Co jsme komu udělali: Konzervativní rodiče zažijí peklo

Co jsme komu udělali: Konzervativní rodiče zažijí peklo | Fandíme filmu
Je tu nová francouzská komedie, ve které konzervativní křesťanský pár musí překousnout, že si dcery berou muslima, žida, Číňana a černocha.

Francouzi filmy dělat umí, o tom žádná. A na žánru nesejde. Mají to v sobě jak bagetu, co si dali ke snídani. Mají svůj styl a jejich díla jsou stejně specifická, jak anglická, severská, či asijská. Nově se k nám ze země galského kohouta dostává komedie Co jsme komu udělali, s českou i slovenskou premiérou určenou na 23.10.2014.

Pojednává o věřící rodině Verneuilových, skládající se ze zásadových rodičů a čtyř dcer zralých na vdávání. Svatba samozřejmě přijde, protože tři z dívek mají vážnou známost. To ale trochu staromódním rodičům dělá pořádné vrásky. Partneři dcer tvoří kulturní mix, za který by se nemusel stydět ani Marseillský přístav v osmnáctém století. Jeden je muslim, druhý žid, třetí Číňan. Rodiče nakonec projeví dostatečnou toleranci, která se jim jistě bude hodit, až jim i poslední dcera představí svého nápadníka. Pro změnu černocha.

Za zápletkou slibující mnoho veselých konfrontací, stojí režisér Philippe de Chauveron. Podílel se i na scénáři. Hlavu rodiny hraje Christian Clavier (Asterix a Obelix), manželku Chantal Lauby (Asterix a Obelix: Mise Kleopatra). Z představitelek dcer za zmínku stojí Emilie Caen či Frédérique Bel, které jsou doma už ostřílené filmové tváře. Z mužského osazenstva jsou nejvýraznější Fréderic Chau (Lucy), nebo Ary Abittan (Velký závod).

Je pravděpodobné, že uvidíme film francouzům vlastní – hodně živý, správně přitažený za vlasy, plný dialogů a narážek. Z ukázek navíc vyzařuje dojem, že se točilo s radostí všech zúčastněných a kdo má rád typ tenhle typ bláznivých komedií, snad nebude zklamán.

Co jsme komu udělali - Český trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest