Terminator: Genisys bude nejspíš PG-13

Terminator: Genisys bude nejspíš PG-13 | Fandíme filmu
Z Terminátora je podívaná pro masy. Jak se nový příběh odvine od starších filmů a kdy se začnou točit pokračování? AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Rating PG-13 potvrzuje také Arnoldův dublér Brett Azar. Uvedl to v interview pro fanouškovský server The Arnold Fans, ve kterém se dočtete pár milých historek z natáčení.

Původní článek: Úplně první Terminátor byl točený jako drsná, béčková akční zábava s hororovou atmosférou. Druhý Terminátor je dodnes pátý nejvýdělečnější eRkový film vůbec a Terminátor 3 pro změnu zase ten vůbec nejdražší. Dokud zkrátka sérii vévodil Arnold, byl Terminátor pouze pro dospělé. Teprvé čtvrtá část, Salvation, se točila s ratingem PG-13 a měla tedy přilákat do kin širší publikum. To se nestalo, nicméně zdá se, že stejné cesty se bude držet i Terminator: Genisys

Jai Courtney (Kyle Reese) v rozhovoru uvedl, že si nemyslí, že by film měl přístupnost R (do 18 let přístupný pouze s doprovodem dospělé osoby). Nějaké násilí ve filmu sice je, ale ostřejší sprostá slova nepadají. Obecně pak má Courtney pocit, že v dnešní době se filmy podobného měřítka prostě točí s přístupností PG-13, tedy jako přístupné mládeži (přesná definice ratingu - "ve filmu může být materiál nevhodný pro děti mladší 13 let"). Podle nedávného vyjádření Courtneyho hereckého kolegy J.K. Simmonse je měřítko značné, takže lze očekávat, že producenti budou chtít svoje peníze zpátky. Na druhou stranu jde jen o Courtneyho názor, a když ještě film produkovalo studio Annapurna, dušovalo se, že film bude natočený jako eRko. Takže pokud patříte mezi fanoušky tvrdé zábavy, nepatrná naděje pořád žije.

Dále herec uvedl, že endoskeletoni (kostry Terminátorů bez živé tkáně) budou narozdíl od starších filmů digitální, zahrané živými herci pomocí technologie motion capture. Děj se začne odvíjet z místa známého ze starších filmů, něco se ale tentokrát stane jinak a události naberou nový směr. Courtney by tedy neoznačil film nutně ani za pokračování ani za restart. O dalších chystaných dílech už víme, že mají být uvedeny do kin v letech 2017 a 2018, ale zatím nic bližšího. Dle slov Courtneyho by se mělo začít točit snad v roce 2016 a je podle něj těžké si představit Terminátora bez Arnolda Schwarzeneggera. Můžeme s ním tedy počítat do obou pokračování? To se zřejmě dozvíme až při premiéře Genisys.  

Pátého Terminátora (s oficiálním podtitulem Genisys) točí Alan Taylor (Hra o trůny, Thor: Temný svět), scénář napsali Laeta Kalogridis a Patrick Lussier. V roli Terminátora se vrací Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke (Hra o trůny) hraje Sarah Connor, Jason Clarke (Lawless, Zero Dark Thirty) hraje Johna Connora, Jai Courtney (Smrtonosná past 5, Divergence) hraje Kylea Reese, J.K. Simmons (Spider-Man 1-3, Juno) ztvární detektiva, který už léta sleduje podezřelé události v životě Sarah Connor, Dayo Okeniyi (Hunger Games) ztvární syna Milese Dysona, tvůrce Skynetu, a jako T-1000 se objeví Byung-hun Lee (G.I. Joe 1 a 2, Red 2).

Film se má odehrávat v několika časových rovinách, hodně se bude cestovat časem, znovu budou navštíveny události z prvního a druhého filmu. Arnold Schwarzenegger si zahraje několik verzí T-800, včetně zestárlého robota. Připomínáme, že série Terminator pojednává o válce mezi lidmi a inteligentními stroji, které se snaží vyhladit lidstvo. Aby si zajistili vítězství, posílají s pomocí stroje času do minulosti robotické zabijáky, kteří mají odstranit vůdce lidského odboje dřív, než se jimi stanou. Česká i slovenská premiéra jsou naplánovány na 9.7. 2015.



Zdroje: Huffington Post, The Arnold Fans

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest