Svatý Mikuláš: Česká Záhada Blair Witch se blíží

Svatý Mikuláš: Česká Záhada Blair Witch se blíží | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Už i u nás to mladí filmaři zkouší s žánrem found footage. Seznamte se s projektem a podpořte jej.

Často hořekujeme nad tím, že se u nás jen málokdy točí žánrové filmy. Zkušení filmaři se obvykle snaží zasáhnout co největší část nepříliš rozsáhlého českého a slovenského publika, ti mladí zase mývají tendence za každou cenu říct něco strašně důležitého nebo být alespoň strašně originální. Přitom natočit třeba takový horor už dnes nemusí být vůbec finančně nákladné, když filmaři využijí možnosti stále populárnější techniky found footage, kdy se natáčí na „amatérské“, ruční kamery a předstírá se, že nejde o film, ale o autentický záznam skutečných událostí. Podobně uvažoval i Petr Smazal, mladý režisér právě dokončovaného snímku Svatý Mikuláš.

Ten se odehrává ve stejnojmenném opuštěném sanatoriu, kam se vydává skupinka studentů FAMU, točit absolventský dokumentární film. Ve stěnách ústavu ale stále dřímá jeho černá minulost, a tak studenti brzo budou mít co dělat, aby se z blázince dostali celí. Ve filmu vystupují Daniela Alfonzová, Jiří Bystřický, Václav Šindelář, Martin Pospíšil, Karel Pilný a Pavel Novotný, který má snímku zjevně pomoci s propagací. Scénář si napsal sám Smazal.

S premiérou je to už maličko složitější. Film je natočený a první promítání pro veřejnost je nachystáno na 7.11., ale pokud se má Svatý Mikuláš podívat do co největšího množství kin a zanechat v divácích co nejlepší dojmy, musí být po technické stránce vše na co nejvyšší úrovni. K postprodukci je potřeba přizvat zkušeného střihače, nahrát postsynchrony, aby postavám bylo dobře rozumět, nebo provést barevnou korekci obrazu. To všechno samozřejmě stojí peníze, a tak parta nadšenců prosí všechny fanoušky hororu prostřednictvím crowdfundingového serveru HitHit o pomoc. Pokud vás projekt zaujal a rozhodnete se přispět, můžete získat pozvánku na předpremiéru nebo třeba filmovovou malbu. A teď už první trailer, fotky z filmu a jeden artwork.

Svatý Mikuláš: Trailer

Galerie: 8

Svatý Mikuláš: Česká Záhada Blair Witch se blíží | Fandíme filmu Svatý Mikuláš: Česká Záhada Blair Witch se blíží | Fandíme filmu Svatý Mikuláš: Česká Záhada Blair Witch se blíží | Fandíme filmu Svatý Mikuláš: Česká Záhada Blair Witch se blíží | Fandíme filmu Svatý Mikuláš: Česká Záhada Blair Witch se blíží | Fandíme filmu Svatý Mikuláš: Česká Záhada Blair Witch se blíží | Fandíme filmu Svatý Mikuláš: Česká Záhada Blair Witch se blíží | Fandíme filmu Svatý Mikuláš: Česká Záhada Blair Witch se blíží | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest