Ztracen 45: Záhadná smrt Josefa Čapka

Ztracen 45: Záhadná smrt Josefa Čapka | Fandíme filmu
Josef Čapek (Saša Rašilov) oficiálně zemřel na tyfus v koncentračním táboře. Jeho žena (Taťjana Medvecká) tomu ale nevěřila a po manželovi dál pátrala.

Jelikož nikdo není schopen říct, kde je Josefovi Čapkovi konec a k jeho jménu se kromě zanechaného díla váže i jakási konspirace, vyhlašuje dosti zvláštně působící trailer na hraný dokument Ztracen 45, pátrání po této výrazné umělecké osobnosti meziválečného období.

Než se však dostanete k přiloženému videu, zde je něco málo faktů o tomto snímku z dílny České televize. Postavu Josefa Čapka ztvárňuje známý herec a dabér Saša Rašilov. Taťjana Medvecká se představí v roli jeho ženy Jarmily a příběh bude především o ní (v mladší podobě ji hraje Anna Císařovská). Dokument Ztracen 45 si totiž dal za úkol zrekonstruovat její paměti z pátrání po údajně zesnulém manželovi. Existuje totiž doložená zpráva o tom, že všeobecně přijímaná příčina smrti Josefa Čapka (tyfus v koncentračním táboře) nemusí být nutně skutečná.

Kdo umí naťukat pár slov do internetového vyhledavače zjistí, že pátrání Jarmily Čapkové bylo neúspěšné a že dodnes se s určitostí neví, kde, jak a kdy pan Čapek vydechl naposled. Nicméně svědectví z hledání nezní vůbec špatně.

No a k samotnému traileru. Vizualizace prostředí jak vystřižené z pár let starých počítačových her o druhé světové válce. můžou do velké míry zaskočit. Lepší světlo na všechno vrhá samotný námět a vědomí, že mnohé dokumentární televizní stanice u hraných dokumentů užívají podobně jednoduchého vzhledu, protože kladou důraz na faktickou stránku a sdělení informací. Jenže tenhleten snímek má být uveden i v kinech, takže nezbývá než doufat v skutečně silnou dějovou linku a poutavost samotného příběhu. Zájemci o dokumentární tvorbu a příznivci Josefa Čapka mohou vyrazit do kin už 11. září.

Ztracen 45: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest