Jaký bude příští film Ridleyho Scotta

Jaký bude příští film Ridleyho Scotta | Fandíme filmu
Prometheus 2? Blade Runner? Něco úplně jiného? Tak co vytížený Scott vlastně hodlá točit?

Historický epos Exodus: Bohové a králové Ridleyho Scotta vstoupí do kin v prosinci, ale režisér si zřejmě nemíní dopřát chvilku klidu a už nějakou dobu pomalu spřádá plány na svůj další projekt, jímž bude sci-fi The Martian. Film bude vycházet ze stejnojmenného románu autora Andyho Weira, který tak trochu připomíná snímky Apollo 13 a Trosečníka dohromady. Hlavním hrdinou je botanik a strojní inženýr Mark Watney, který se jako jeden z prvních lidí mohl procházet po povrchu Marsu. Zastihne jej však písečná bouře a po evakuaci jeho posádky, která si myslela, že v ní zahynul, zůstal Mark na celé planetě úplně sám. S představou, že tam umře není rozhodně smířen a tak se pokusí vyslat signál na Zemi.

Hlavní roli astronauta má ztvárnit Matt Damon. Zpočátku měl točit survivalové scifko Drew Goddard, režisér a scénárista Chaty v horách, který však projekt opustil z důvodu chystané týmovky spidermanovských padouchů Sinister Six. Podle Scotta se kamery spustí v listopadu v ateliérech maďarské Budapešti. Prostředí Marsu pak bude zastupovat poušť Wadi Rum na jihu Jordánska, kde se mimo jiné natáčel jeho Exodus, ale i Poslední dny na Marsu. Premiéra Marťana je stanovena na 25. 11. 2015.   

A co bude dál? Pravděpodobně Blade Runner 2. Scénář je hotový, Scott nešetří chválou a rád by se do filmu pustil znovu s Harrisonem Fordem. Ten projevil o návrat do role Ricka Deckarda už nejednou zájem, takže by spolupráci nemělo nic bránit. Ještě je tu ale pořád Prometheus 2, ke kterému je rovněž napsaný scénář a datum premiéry se přisuzuje na 4. 3. 2016. Scott má ale zjevně jiné plány, takže se buď Prometheus 2 odsune nebo režii sci-fi hororu převezme nějaký náhradník.           

Videoherní vsuvka na závěr: Ridley Scott dohlíží z producentské pozici na televizní sérii, která se bude zaobírat událostmi mezi čtvrtým a pátým (novým) dílem světoznámé hry Halo. Termín vysílání Halo: Nightfall je ohlášený na 11. 11. letošního roku. Přehrajte si první upoutávku.

Halo: Nightfall

 Zdroje: Collider, EW

Blade Runner 2049

03.10.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest